Koliko denarja si je neznanec protipravno prilastil, še ni znano

Včeraj smo poročali o domnevnem ropu bankomata na Mlinski ulici in tudi o bankomatu na Kolodvorski ulici, nameščenem na zunanji steni centra Mercator. Izkazalo se je, da je bil (znova) na udaru le bankomat na Mlinski ulici. Koliko denarja je bilo protipravno odvzetega tokrat, še ni znano.

Kot smo že poročali, so včerajšnjo noč bili na delu znova nepridipravi, “strastni ljubitelji” bankomatov. Policisti so tako s trakovi zavarovali dva bankomata, tistega v Kolodvorski ulici na zunanji steni nakupovalnega centra Mercator in SKB-jevega bankomata na Mlinski ulici. Kot nam je uvodoma dejala tiskovna predstavnica policijske uprave Murska Sobota, so se nepridipravi spravili (znova) le na bankomat na Mlinski ulici, za tistega na Kolodvorski ulici pa so na policiji prejeli napačne informacije.

V teh dneh je med drugim postalo jasno, da so si nepridipravi protipravno prilastili določeno vsoto denarja že pri prvem “obisku.” Ta je bil 12. maja. Kot nam je danes zjutraj povedala Rauševa, so neznanci tudi tokrat odnesli določeno vsoto denarja in sicer s pomočjo ponarejenih bančnih kartic in kod PIN iz tujine. Glede omenjenega kaznivega dejanja sicer policisti še zbirajo obvestila, ni pa izključeno, da je na udaru bil še kakšen bankomat po Pomurju.

Spomnimo: Nepridipravi naj bi, neuradno, delovali s ponarejenimi bančnimi karticami in s kodami PIN iz tujine, s pomočjo katerih bankomat sicer denarja ne izda preko reže, temveč ta ostane pripravljen, s poškodbo lopute reže pa nepridipravi željeni denar lahko izvlečejo.