Kolesarska steza med naseljema Beltinci in Lipa: Načrtovalci naredili šolsko napako

Potem, ko je Občina Beltinci pred leti zgradila kolesarsko stezo med naseljema Beltinci in Lipa je le-ta postala priljubljena sprehajalna in rekreacijska pot. A uporaba te ni mogoča neomejeno čez vse leto, saj so načrtovalci naredili šolsko napako.
V času, ko se je gradila omenjena kolesarska steza med naseljema Beltinci in Lipa, so načrtovalci naredili šolsko napako, kolesarska steza pa je pri naselju Lipa neprevozna in tudi neprehodna kar nekaj dni, če ne celo tednov v letu. Načrtovalci ob gradnji namreč niso upoštevali, da je pred naseljem Lipa zelo nizki teren brez odvodnjavanja. Stezo so torej zgradili, ta pa je nekajkrat na leto poplavljena.

Zakaj načrtovalci kolesarske steze niso zgradili na višini ceste ni znano. Tudi po zadnjem deževju se obilica vode še vedno zadržuje na kolesarski stezi in kot kaže, ta nima niti kam odteči. Odgovorni, ki skrbijo za vzdrževanje steze so zaradi varnosti kolesarjev in pešcev postavili prometna znaka, ki opozarjata, da steza ni prevozna ali prehodna.

Zgodba o poplavljeni stezi se sicer vleče že leta in leta in se ne premakne. Najboljša rešitev bi bila ureditev ustreznega odvodnjavanja, saj je zaradi napake načrtovalcev poplavljeno tudi bližnje polje, travnik in gozd. Vaščani Lipe sicer povedo, da je najlažje postaviti prometne znake …