Kolesarjenje ni več dovoljeno izven območja svoje občine

Kolesarska zveza Slovenije je včeraj splošno javnost in predvsem ljubitelje kolesarjenja obvestila, da kolesarjenje zaradi zaostritve ukrepov boja proti širjenju koronavirusa prepovedano. Izjemoma se na kolo lahko vsedete le, če se odpravljate po nujnih opravkih.
“Zaradi zaostritve ukrepov je od ponedeljka, 30. marca do preklica prepovedano vsakršno kolesarjenje na zunanjih površinah, razen, če se s kolesom opravite po nujnih opravkih, kot je na primer obisk trgovine oziroma zdravnika. Torej, vsaka vožnja, vsak trening zunaj odpade, tako za poklicne, kot za rekreativne kolesarje! Na Kolesarski zvezi Slovenije si prizadevamo, da bi bilo kolesarjenje – ob upoštevanju vseh varnostnih predpisov – možno za licencirane kolesarje. Ko/če pride do dogovora, vas na naših kanalih nemudoma obvestimo, do takrat pa velja – ostani doma,” so sporočili iz Kolesarske zveze Slovenije.

Odlok je bil zaostren, zaradi nespoštovanja slednjega s strani državljanov. “V odloku ni mogoče predvideti vseh življenjskih situacij. Zato je pri praktični uporabi treba vedno izhajati iz osnovnega namena predpisa in ta je zajezitev in obvladovanje epidemije,” izpostavljajo na MNZ.