Kolesa z območja PU Murska Sobota predana Slovenski filantropiji

Kolesa, ki so bila najdena na območju policijskih postaj ki spadajo na območje PU Murska Sobota in ki v letu dni niso našla lastnika, prodana pa niso bila niti na policijskih dražbah, so bila predana Slovenski filantropiji (Združenju za promocijo prostovoljstva).

Na podlagi zaprosila Slovenske filantropije iz Ljubljane so na murskosoboški policijski upravi tej humanitarni organizaciji predali 12 najdenih koles. Kolesa je v imenu Slovenske filantropije prevzel vodja hiše Sadeži družbe Murska Sobota mag. Darko Krajnc.

Slovenska filantropija je ob Dnevu za spremembe pripravila različne aktivnosti, ki jih izvaja skozi vso leto. Tako so njeni prostovoljci med drugim organizirali tudi akcijo zbiranja in popravljanja koles. Podarjena kolesa bodo s pomočjo prosilcev za azil usposobili za vožnjo in tako azilantom omogočili večjo mobilnost ter lažjo dostopnost do različnih zanimivih in koristnih vsebin.

Policijska uprava Murska Sobota je filantropiji predala najdena kolesa, za katera ni bilo ugotovljeno lastništvo, najditelji pa so se, po poteku enega leta od dneva najdbe, odrekli lastninski pravici.

kolesa1