Kolesa še vedno vroča roba tatov

Neznani storilci so izpred stanovanjskih blokov v Murski Soboti ukradli več koles in skuter. Kot kaže so ta prevozna sredstva še vedno vroča roba, a tudi kot kaže, lahek plen.
“Policisti smo minuli petek v dopoldanskem času prejeli prijavo štirih tatvin koles in skuterja, na območju Lendavske in Cvetkove ulice v Murski Soboti. Vsa kolesa in skuter znamke Longia so bila odtujena izpred vhodov v stanovanjske bloke. Policisti za neznanimi storilci zbiramo obvestila. Kolesa so, ne glede na vrednost, iskana roba, zato jih pospravite, zaklenite, zagotovite ustrezen nadzor nad njimi in poskrbite zanje,” so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, kjer je v zadnjem času obravnavanih veliko tatvin koles, tudi tistih zelo vrednih, celot 14.000 evrov.

Že pred sporočilom policistov, so Sobočani med seboj prepričevali, kako so v enem od stanovanjskih blokov na Cvetkovi ulici v Murski Soboti v noči pa petek, okoli pol štirih zaslišali neobičajen hrup, nakar so zjutraj odkrili, da jim je bilo odtujeno kolo. Kmalu zatem so ugotovili, da so bili podobno oškodovani tudi nekateri stanovalci bližnje Lendavske ulice. Tam naj bi po naših neuradnih informacijah na tleh našli več prerezanih ključavnic, izginil pa je tudi skuter. Kot kaže, so nepridipravi torej bili precej dejavni. Poznavalci pa so prepričani, da so na delu bili državljani ene izmed sosednjih držav, ki da v Prekmurju pogojno izvajajo “nočno delo.”

Policisti sedaj za neznanimi storilci zbirajo obvestila, javnost pa medtem pozivajo k previdnosti. Kolesa, ne glede na vrednost, so iskana roba, opozarjajo – zato jih pospravite, zaklenite ter zagotovite ustrezen nadzor nad njimi. V pomoč pa ponujajo tudi napotke, kot so: Kolo, ki dlje časa ni v uporabi, hranite v zaklenjenem prostoru; Če morate kolo pustiti na prostem, naj bo prostor obljuden in dobro razsvetljen; Zaklenite ga z dobro ključavnico! Ključavnice slabše kakovosti niso za tatove koles nikakršna ovira. Še bolje je, če kolo priklenete k ograji (hkrati za okvir kolesa in eno od koles); Zapišite si podatke o kolesu (znamko, model in barvo kolesa, tudi tip sestavnih delov – pedal, ogrodja, prestav, zavor; morebitne posebnosti, individualne znake in poškodbe, dodatno opremo itd.); če kolo na okvirju nima serijske številke, jo dajte nanj vgravirati. Pri opisu si lahko pomagate z obrazcem Podatki o lastniku in kolesu. Če vam ukradejo kolo, tatvino prijavite policiji. Ob prijavi posredujte policistu vse podatke, ki jih bo od vas zahteval …