Koledarsko poletje se bo končalo s poletnimi temperaturami

Koledarsko poletje se bo, kot kaže, končalo s poletnimi temperaturami. Vremenoslovci napovedujejo, da se bo v Sloveniji, z izjemo petka in sobote, nadaljevalo sončno vreme s temperaturami do 28 stopinj, vse do konca prihodnjega tedna.
Včerajšnji petek je bil v prvem delu dneva sončen, v drugem delu pa je naše kraje že zajela oblačnost. Proti večeru se je pojavilo nekaj dežnih kapelj, ki pa skorajda niso bile omembe vredne. V preostali Sloveniji so imeli bistveno več težav. Tisti, ki bodo današnjo soboto obirali grozdje bodo trgatev pričeli na nekoliko razmočenem terenu, a bo dan prinesel obilo sončnih žarkov in temperature čez 25 stopinj Celzija, kar bo “bračem” vsekakor koristilo!

Nekateri vremenski portali so objavili napovedi, da bo velik del Evrope prihodnji teden zajel nov toplotni val, s temperaturami preko 30 stopinj. Vendar, kot pravijo vremenoslovci na agenciji za okolje (Arso) bo Slovenijo obšel. Vseeno pa bo zelo toplo in sončno s temperaturami med 27 in 28 stopinj. Bolj vroče, tudi s temperaturami 30 stopinj in več, bo v večjem delu Sredozemlja, na Balkanu in tudi v delih srednje Evrope.

Sončno vreme naj bi trajalo do konca tedna, ki je malce bolj negotov zaradi razvoja ciklona nad zahodnim Sredozemljem. Vendar, kot trenutno kaže, bo imel večji vpliv v zahodnem delu Evrope.

Včerajšnje vremenske razmere že povzročale težave

Ob 18.44 je močno deževje zajelo vas Večeslavci, občina Rogašovci. Gasilci PGD Večeslavci so preprečili vdor meteorne vode v stanovanjsko hišo, očistili del gospodarskega poslopja in očistili nanos blata na regionalni cesti v dolžini 30 metrov.

Ob 19.32 je zaradi neurja v naselju Pertoča v občini Rogašovci voda nanosila blato in mulj na dvorišče dveh stanovanjskih objektov in v eno garažo. Gasilci PGD Pertoča so očistili nanošeno blato in mulj.