Kobilje: Policist Dejan Žabot občana rešil zanesljive smrti!

Kar nekaj sreče je imel starejši občan iz okolice Kobilja, ki si je ogledal nogometno tekmo v omenjenem kraju. Takrat mu je namreč prenehalo biti srce in sreča je bila, da je na tekmi, kot gledalec bil tudi Dejan Žabot, policist iz Enote vodnikov službenih psov Policijske uprave Murska Sobota, v Murskih Petrovcih.
Po nogometni tekmi v Kobilju je namreč policist – vodnik službenega psa, Dejan Žabot, občan občine Črenšovci, skupaj z občanko in občanom rešil življenje omenjenemu starejšemu moškemu, ki mu je prenehalo biti srce. Prav po zaslugi policista, ki je pravilno in hitro posredoval v kritičnem trenutku je bilo rešeno življenje moškega, ki mu je zastalo srce.

Občanu so sprva izmenično masirali srce. Ko so nato na kraj dogodka pripeljali defibrilator, se je policist, tisti dan sicer prost dela, spomnil usposabljanja, ki se ga je udeležil pred časom, in s pravilno uporabo aparature pridobil dragoceni čas. Ogroženemu občanu je z AED prvo pomoč nudil vse do prihoda reševalcev, ki so pozneje ogroženega moškega prevzeli v oskrbo. Kot so povedali na soboški policijski upravi, so zaradi Dejanove skromnosti za njegovo dejanje pravzaprav izvedeli kar nekaj časa za dogodkom. Dodajajo pa tudi, da so na svojega sodelavca izjemno ponosni. Po drugi strani pa policist Dejan Žabot, nogometaš in ljubitelje nogometa doma iz Odrancev, pravi, da je zanj največje zadovoljstvo, da je lahko pomagal sočloveku. Po njegovem bi enako storil vsakdo, ki bi se znašel na njegovem mestu.

Zanimivo je tudi, da je pred časom Dejanova sodelavka Jasmina Mulec Litrop iz Enote vodnikov službenih psov v Murskih Petrovcih, prav tako zanesljive smrti rešila državljana. Ko se je peljala iz službe domov je namreč ob cesti v Bogojini opazila starejšega moškega, bosonogega in oblečenega le v spodnje perilo. Ustavila se je in pristopila do zmedenega moškega, ki je bil že precej podhlajen. Iz svojega vozila je prinesla odeje in ga ovila vanje. Odpeljali so ga v bolnišnico v Rakičanu in dogodek se je končal dokaj srečno …

Res je sicer, da nekateri ne cenijo policijskega dela, zlasti nekatere posameznike v modri uniformi, zlasti če jih obravnavajo zaradi prekrškov ali kaznivih dejanj, a roko na srce, možje postave so vseeno vedno pripravljeni pomagati vsakomur, ki je pomoči potreben.