VIDEO: Klub študentov Lendava že 15. zapored organizira Študentski bogračfest

Študentski Bogračfest je eden večjih projektov Kluba študentov Lendava (KŠL), ki ga uspešno organizira že 15. leto. Namen prireditve, ki je postala že ena stalnih študentskih dogodkov v Mariboru, je predstavitev študentskega kluba in tradicionalne lendavske jedi – bograča ter ostalih okoliških kulinaričnih dobrot (pereci, domače vino, ipd.) in promocija Lendave.
Študentski bogračfest je največji projekt Kluba študentov Lendava (KŠL), ki ga uspešno organizirajo že
15. leto. Namen prireditve, ki je postala stalnica med študentskimi dogodki v Mariboru, je predstavitev
študentskega kluba in tradicionalne lendavske jedi – bograča ter ostalih okoliških kulinaričnih dobrot
(pereci, domače vino, ipd.).

Sprememba lokacije

Klub študentov Lendava Študentki bogračfest v Mariboru uspešno organizira že vse od leta 2004. Po
lanskem zelo uspešnem Študentskem bogračfestu lendavski študentje tudi letos upajo na čim večjo udeležbo in prijetno zabavo. Tradicionalna prireditev se bo letos odvijala 17. aprila, na Študentskem kampusu Gosposvetska, med dvorano UŠC Leona Štuklja ter zelenico za 7. študentskim domom. Minula leta se je prireditev odvijala na mariborski tržnici.

Program prireditve se deli na popoldanski in večerni del. Obiskovalcem tako omogočamo, da se dnevni in večerni program odvijata vzporedno in ponujata pester izbor dogajanja. Poudarek je seveda na popoldanskem delu, ki se prične ob 12. uri. Zanj poskrbi okoli 25 študentskih ekip, ki se pomerijo v kuhanju bograča.

Kuhanja se bodo lotili študentski klubi iz celotne Slovenije, s čimer bo medkulturno povezovanje zaživelo v vsej svoji luči, saj bo ekipam omogočena izmenjava različnih izkušenj, predvsem na področju kulinarike. Mladim bomo z učenjem kuhanja bograča okrepili njihove kompetence, jim morda pomagali pri razvoju njihovega novega potenciala in jim približali kulinariko našega kraja. Na stojnicah bodo ekipe lahko tekom kuhanja predstavile svojo organizacijo in delovanje.

Bogat glasbeni program

Po končanem kuhanju vzorce bograča oceni strokovna komisija. Štiričlansko komisijo sestavljajo priznani kuharski mojstri in odlični poznavalci kulinarike, kar omogoči strokovnost in objektivnost ocene. V organizacijski ekipi Študentskega bogračfesta vsako leto poskrbijo za bogat glasbeni program, ki obiskovalcem dopušča možnost neizmerne zabave ob plesu in petju.

Projekt je skupek najrazličnejših pozitivnih povezovanj, med katerimi je vsekakor najpomembnejše združevanje študentov na enem mestu, vključevanje mladih v organizacijo in izvedbo projekta, izboljšanje stanja vsakdanjega življenja mladih ter spoznavanje različnih kultur. Naša ciljna skupina so predvsem dijaki in študentje, vendar vemo, da bo prireditev množično obiskana tudi s strani ostale populacije.