KK Lindau pred začetkom Pomurske košarkarske lige

Leto je spet na okoli, jesen je tu in s tem čas, da se ponovno začne akcija pod obroči Pomurske košarkarske lige, ki bo letos doživela že svojo 28. izvedbo, o čemer smo sicer že poročali. Danes bomo nekoliko podrobneje pogledali našo domačo, lendavsko ekipo, KK Lindau, ki bo tudi letos branila barve Lendave.

Lanska sezona se je za Lendavčane začela vse prej kot spodbudno. V prvih treh tekmah niso našli poti do zmage pa čeprav so bili vsakokrat precej blizu. V zadnji tekmi prvega dela tekmovanja so končno dočakali tudi zmago in tako z nekaj več optimizma stremeli v nadaljevanje sezone. Tudi drugi del se je začel z dvema porazoma, nakar je sledila zmaga proti Radencem. Do konca rednega dela so nanizali še eno zmago, kar jih je z sedmimi porazi in le tremi zmagami uvrščalo na peto mesto, kar je bilo zagotovo pod pričakovanji ekipe iz Lendave. V razigravanju so moči merili z Radenci, kjer so izgubili domačo tekmo tesno izgubili, na povratni pa so zaigrali boljše in vse je kazalo na to, da se bodo uvrstili na zaključni turnir. A to se ni zgodili saj je Gomboc čudežno zadel trojko s sredine in tako zapečatil usodo Lendavčanov. Za njih vsekakor sezona za pozabo. Poglejmo s kakšno postavo se bodo v PKL predstavili letos.

Ogrodje ekipe KK Lindau tudi letos ostaja v veliki večino isto kot prejšnja leta. Ekipo sta čez poletje zapustila Klemen Svetko in Grega Guld, ki sta v lanski sezoni v povprečju dosegala 7,6 in 5,3 točke na tekmo. Njuna odsotnost se bo prav gotovo poznala, nastalo vrzel pa bosta skušala zapolniti Saša Srnec in Stanko Tuksar iz Hrvaške ter mlada Denis Rantaša in Lucijan Sobočan iz Slovenije. Glavna odlika lendavske ekipe je njihova ekipna igra, saj sta njihova najboljša strelca lansko sezono Frančič in G. Horvatič dosegala po 10,3 točk na tekmo, sledili pa so jima Hozjan, Magdalenič in ostrostrelec Zrna. Povprečna starost letošnje ekipe KK Lindau znaša 34 let.

Ekipa Lendave se je letos torej dodatno okrepila in bodo letos vsekakor boljše in bolj nevarna ekipa, ki bo definitivno v boju za polfinale Pomurske košarkarske lige. Lendavčani bodo ta vikend »počivali«, saj imajo prost vikend. V boj se bodo tako podali naslednji vikend, ko se bodo na gostovanju pomerili z branilci naslova KD Nona Sobota. Tekma se bo na 3. Osnovni šoli Murska Sobota odvijala v soboto, 12.11.2016, ob 13:30 uri.

Vir: Pomurska košarkarska liga / pkl.si