KK Lindau – KK Sistemorg Beltinci 58:59

Lendavčanom tokrat ni uspelo nadigrati nasprotnika. V 5. krogu Pomurske košarkarske lige so se namreč Lendavčani pomerili proti ekipi iz Beltincev, zmaga pa je domačim za las izpuhtela iz rok. Gostje so namreč bili boljši zgolj za točko.

KK Lindau – KK Sistemorg Beltinci  58:59

(6:9, 14:20, 20:12,18:18)

Pričakovana težka tekma za domačine, “saj smo ob dobrih igrah proti Ljutomeru in Soboti in izgubljenih tekmah v končnicah tekem pričakovali zmago na domačem igrišču. Tekma se je začela zelo nezbrano in raztreseno na obeh straneh, kar se je videlo tudi po številu doseženih točk v prvi četrtini.” Po dogovoru v odmoru so domači v nadaljevanju tekme zaigrali nekoliko bolje, toda bili nepazljivi pri pokrivanju igralcev na trojki, kar so gostje izkoristili in zadeli 3 mete od daleč in vedno znova poviševali vodstvo. Igra lendavskega moštva je bila še vedno premalo aktivna, brez blokad in pomoči soigralcem ter “preveč na silo.”

Odmor je najbolj koristil domačim, saj so se zbrali in začeli igrati nekoliko podjetneje in učinkoviteje, uspešno so preprečevali napade gostov in jih prisilili v napake pri podajah pod košem. Tekma je bila spet odprta, saj se je četrtina zaključila s točko prednosti Beltinčanov.

“V zadnji četrtino smo prevzeli pobudo, povedli in kljub mnogim začetniškim napakam pri podajah in izgubljenim žogam zadržali vodstvo praktično do konca tekme, ko so gostje iz devetih metrov v zadnjih izdihljajih srečanja zadeli za tri točke in povedli za 1 točko.”

“Zadnji napad v sedmih sekundah nismo izvedli zbrano, saj smo žogo napačno podali gostom v roke in tako izgubili tekmo, ki bi jo marali v nekoliko bolj umirjeni in zbrani igri zaključiti v svojo korist.”

Edina razpoložena igralca v domačem moštvu (Frančič, Horvatič S.) nista bila dovolj, da se premaga trda in neugodna ekipa iz Beltincev. “Čestitke zmagovalcem.”