KK Lindau – KD Murska Sobota 70:106

Ekipa KK Lindau iz Lendave je v Športni dvorani DSŠ Lendava gostila najmočnejšo ekipo Pomurske košarkarske lige. Gre za goste iz Murske Sobote, ki so se še pred začetkom nove sezone okrepili z dvema igralcema in tako postali še težje premagljivi. Pričakovano, Lendavčanom proti veliko močnejšemu nasprotniku ni uspelo.

Velimir Horvatič: “V igro sedmega kroga smo vstopili s prepričanjem, da se bomo enakopravno zoperstavili gostom, toda igra nam ni nikakor stekla, igrali smo nekako v krču brez idej v igri in pomoči z blokadami. V drugi četrtini se je podobna igra nadaljevala. V poskusu ustaviti gostujoče napadalce z osebnimi napakami nismo uspeli, saj so gostje proste mete zadevali skoraj brez zgrešenega meta, v tem pa je prednjačil Tomaž Novak.”

Zaradi visoke prednosti gostov se je lendavska ekipa praktično vdala, padla je koncentracija in tudi motivacija. Domači so igrali premalo zavzeto, med tem ko so gosti zadevali koš za košem in višali razliko. Za največjo razliko je poskrbel gostujoči igralec Tadej Horvat, nekdanji igralec 1.b in 2. Slovenske košarkarske lige, ki je kar petkrat zadel met za tri točke ter s tem domače točkovno pustil daleč za seboj.

“Zadnja četrtina je bila le formalnost, kjer so mladi igralci KK Lindau dokazali, da lahko odigrajo agresivno v obrambi in učinkovito v napadu, ter da bi lahko bili v doglednem času svetlejša bodočnost kluba. Pri KK Lindau sta manjkala Tomas Hozjan in Saša Srnec,” zaključuje Horvatič.

Strelci KK Lindau: (skupaj doseženih 10 trojk) Lucijan Sobočan 16, Beno Gonc 13, Stanko Tuksar 9, Dušan Frančič 8, Dejan Zrna 5, Sandi Horvatič 5, Gorazd Horvatič 3, Teo Cilar 3, Matej Čeke 3, Denis Rantaša3, Aleš Sijarič 2

Strelci KD Nona Sobota: ( skupaj doseženih 15 trojk): Tadej Horvat 36, Tomaž Novak 25,Gregor Ficko 17, Igor Žigo 17, Borut Miklavec 2, Tomaž Dundek 2