Ker je ukradel avtomobil (in ne le to), je nepridiprav končal v priporu

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v tednu med 17. in 24.1.2019, na širšem območju Murske Sobote, med drugim obravnavali tudi dva vloma in en poskus vloma v gostinski lokali, tatvino vozila in goljufijo.
“Z ogledom krajev kaznivih dejanj in z zbiranjem obvestil je bil ugotovljen osumljenec kaznivih dejanj, ki je bil 26.1.2019 prijet. Najden osebni avtomobil je bil z originalnimi ključi vrnjen lastniku. Opravljeni sta bili tudi dve hišni preiskavi, kjer so policisti zbirali dodatne dokaze. 41-letni osumljeni je bil 27.1.2019 priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve treh kaznivih dejanj velike tatvine po 205/I-1 KZ-1, od tega en poskus kaznivega dejanja tatvine po 204/I KZ-1 in kaznivega dejanja goljufije po 208/I KZ-1. Preiskovalni sodnik je zoper osumljenega odredil pripor,” je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Spomniti kaže, da so v Černelavcih ukradeni avtomobil znamke VW Beetle odkrili še isti dan, ko je bil ukraden, in sicer v nekaj kilometrov oddaljeni Murski Soboti. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je tega in ostalih kaznivih dejanj, med katerimi tudi vloma v poslovni prostor prav tako v Černelavcih, odkoder je bilo ukradenih 350 evrov, osumljen 41-letnik iz Murske Sobote. In ker je zraven bilo še več premoženjskih kaznivih dejanj in zaradi ponovitvene nevarnosti je dežurni preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti Stanislav Jug, zanj odredili pripor. Posebej zanimivo je, kako je nepridiprav v četrtek, 24. januarja v Černelavcih ukradel osebni avtomobil. To naj bi storil na zelo prefinjen način, saj naj bi tisti dan zjutraj lastnik prižgal vozilo, da bi se to ogrelo, nato je odšel v hišo na zajtrk, storilec pa je izkoristil priložnost in sedel v prižgani avtomobil ter se odpeljal. Policisti so isti dan avtomobil našli v Murski Soboti, tako pa so tudi prišli na sled staremu znancu, s katerim so povezali tudi ostala kazniva dejanja.