Kdo v Lendavi (spet) zastruplja pse?

V preteklosti smo že poročali o strupu za psa v našem kraju in tokrat moramo znova. Na žalost človeška krutost ne pozna meja, tudi tam ne, kjer se ljudje s svojimi štirinožnimi prijatelji sprehajajo najpogosteje, okrog razglednega stolpa Vinarium v Lendavskih Goricah.
Društvo za zaščito živali Pomurja je včeraj svoje sledilce na Facebooku znova opozorilo o strupu za pse, sicer v nekaj mesecih že drugič in to znova v našem kraju. Še najbolj kruto je to, da se je pes zastrupil tam, kamor v teh lepih spomladanskih dnevih s svojimi štirinožnimi prijatelji gre največ ljudi, pri razglednem stolpu Vinarium v Lendavskih Goricah.

Minulo nedeljo popoldne je bila sprehajalka pri razglednem stolpu Vinarium v Lendavskih Goricah s svojo psičko. Med tem, ko se je ustavila in opazovala informacijsko tablo (desno od vhodnih vrat stolpa), je psička pričela vohati, za tem pa že lizati travo, tik ob tabli. Že po nekaj minutah se je psička začela tresti, sprehajalka pa se je nemudoma odpravila v dežurno veterinarsko ambulanto.

Kljub trudu veterinarjev, je psička isti dan, okrog polnoči, poginila. Pri društvo za zaščito živali Pomurja so zapisali, da je veterinarka posumila da gre za strup gamacid, ki je v obliki brezbarvne tekočine (njegov vonj je privlačen za pse) in deluje na živčni sistem. To bi lahko pojasnilo tresenje. Da je strup bil polit oziroma posipan pri informacijski tabli, bi lahko pomenilo, da je šlo za načrtno dejanje nepridiprava.