Kar sedem zadetkov v mreži Doba

Lendavska Nafta 1903 je minulo soboto prišla do svoje prve zmage v gosteh. Dobu jih je “naložila” sedem in se v Lendavo vrnila s tremi točkami. Že sicer pa ekipe v šestem krogu 2. SNL niso skoparile z zadetki.
Dobljani, ki so pred tekmo z Nafto nanizali kar štiri zaporedne remije, so bili v izgubljenem položaju že po prvem polčasu. Prekmurci so na odmor odšli z vodstvom 0:3, črno epizodo Doba so med 33. in 40. minuto kaznovali Stjepan Oštrek, Jaka Bizjak in Gergö Bolla. Jaka Bizjak se je, potem ko je zadel še v 50. in 72. minuti, razveselil “hat-tricka”, visoko zmago Nafte pa sta dopolnila še branilca Marko Malešević in Rok Pirtovšek. Poraz gostiteljev je v izdihljajih tekme omilil Nejc Levec.

“Dolgo časa smo čakali na to zmago v gosteh, zato smo še toliko bolj srečni. Veliko nam pomeni. Ta hattrick zame sploh ni pomemben, pomembno je le, da smo osvojili tri točke. Spet smo nekoliko slabše začeli tekmo. Potrebovali smo 15 minut, da smo lahko razvili svojo igro. Po prvem zadetku pa nam je vse steklo tako kot mora,” je za spletno stran Nafte 1903 dejal Jaka Bizjak. “Najpomembnejše je, da smo dosegli zadani cilj. Vidim, da so tudi igralci zadovoljni in srečni, kar je razumljivo, saj smo se na to srečanje pripravljali celi teden. Zelo smo si želeli zmage v gosteh, to nam je danes tudi uspelo. Prepričan sem, da bo ekipo to še dodatno motiviralo. Čestitam ji na odlični igri in zasluženi zmagi. Če se bodo »dečki« tudi v prihodnje tako trudili, bodo zelo uspešni,” pa je prav tako za spletno stran Nafte 1903 dejal trener, Marian Sluka.

Roltek Dob – Nafta 1903 1:7

Stjepan Oštrek, 0:1 33′
Jaka Bizjak, 0:2 35′
Gergő Bolla, 0:3 40′
Jaka Bizjak, 0:4 50′
Marko Malešević, 0:5 60′
Jaka Bizjak, 0:6 72′
Rok Pirtovšek, 0:7 87′
Nejc Levec, 1:7 90′