Kakšni so topli hišni copati?

Ne glede na to, ali imate talno gretje ali ne, se v zimskih dneh nič ne more primerjati z mehkimi in toplimi copati, ki prijetno grejejo stopala in celo telo. Številni bi rekli, da so copati za po hiši pač navadni hišni copati, vendar tisti z nekoliko bolj zmrzljivimi stopali se zagotovo ne bi strinjali. Kakovost izdelave copat je pomembna, sploh, če boste v njih preživeli velik del dneva. V nadaljevanju preberite, zakaj je dobro izbrati kakovostne tople hišne copate in na kaj pri tem biti pozorni.
Za vse, ki imajo mrzla stopala

Čeprav so hladna stopala lahko pokazatelj nekaterih resnejših zdravstvenih stanj, pa so pozimi največkrat posledica slabe cirkulacije krvi zaradi nizkih temperatur. Velikokrat se zgodi, da občutek hlada v stopalih vpliva tudi na občutek hladu po celem telesu, zato je nujno, da nanje nadanete tople nogavice ali še boljše, tople copate, ki vas bodo pogreli. 

Vendar pa niso vsi copati enako kakovostni. Nekateri zaradi umetnih materialov povzročijo prekomerno potenje, zaradi katerega koža ne diha, v copatu pa se razvijajo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj, dolgoročno pa vas lahko stanejo tudi kakšne glivične okužbe. Zato pri izbiri copatov, v katerih bodo vaša stopala preživela veliko časa, postavite kakovost pred ceno.

Izberite naravne materiale

Za enega najboljših naravnih materialov za copate velja ovčja merino volna, ki ima izjemne lastnosti. Je antibakterijska, kar pomeni, da se v njej ne nabirajo bakterije, ki povzročajo neprijetne vonjave. Merino volna odlično odvaja vlago, kar ohranja stopala suha oz. preprečuje znojenje, sam material pa je dvakrat toplejši od drugih materialov. Usnjeni copati Brodi imajo notranjost iz pravega ovčjega krzna, zunanjost pa iz naravnega usnja, ki je prav tako eden izmed najboljših materialov, ki jih lahko nadanete na vaša stopala. Usnje je naravni material, ki diha, kar prav tako preprečuje potenje in razvoj neprijetnih vonjav.

Usnjeni moški ali ženski copati Brodi

Družina Brodar iz Tržiča že več generacij skrbi za naša topla stopala. Znani so po kakovostnih in unikatnih usnjarskih izdelkih, med katerimi so tudi ženski usnjeni copati in moški usnjeni copati. Njihova posebnost je ta, da so vsi izdelki narejeni ročno v domači delavnici in iz naravnih materialov, zaradi česar se lahko pohvalijo s Certifikatom DUO (izdelek umetnostne obrti) in znamko “Izdelek slovenske obrti”. Zaradi ročne izdelave je mogoče tudi naročiti popolnoma personalizirane hišne copate za različne priložnosti – rojstne dneve, vselitve, poroke ipd. Njihovo ponudbo si lahko ogledate na Brodi.si.