“Kako veliko mora biti “naftaško” srce, ki se ne preda niti takrat, ko je nasprotnik v veliki številčni premoči?”

Po sredinem polfinalnem srečanju v polfinalu pokala Slovenije proti Radmomljam na Brdu pri Kranju se vsi, ki smo to srečanje spremljali, še vedno sprašujemo, kako veliko mora biti “naftaško” srce, ki se ne preda niti takrat, ko je nasprotnik v veliki številčni premoči, ko je treba prenašati še vse krivice in obenem igrati brez bučne podpore najzvestejših navijačev?
“Naši fantje so včeraj več kot 120 minut garali, se metali na glavo, ko bi vsi drugi obupali. Morda leži razlog v tem, da so rekli NE tistim, ki so se trudili odločiti to srečanje v našo škodo in bi morali biti nevtralni. Morda so rekli glasen NE tistim, ki so jim očitali neambicioznost, ali jih že vnaprej odpisali. Predvsem pa so sami sebi in vsem nejevernim Tomažem potrdili, da v njihovem besedišču ne obstajajo besede predaja, izgubljena žoga, ne gre ali ne morem več.

Zelo nehvaležno bi bilo izpostavljati posameznike pri tem zgodovinskem podvigu. Nemogoče je povsem pošteno oceniti ali je bil ključna figura tekme Florijan Raduha, ki je obranil vse, kar se je dalo in še veliko več, osrednja obrambna igralca, ki sta popolnoma obvladovala kazenski prostor in bila suverena tako v zračnih, kot zemeljskih duelih, naši napadalci, ki so skoraj celotno tekmo odlično opravljali tudi obrambne naloge in si ob tem priigrali odlične priložnosti, oba bočna igralca, ki ste tudi še v 120. minuti hitela v protinapade in s svojimi prodori poskrbela za paniko v nasprotnikovi obrambi.

Ali so bili to igralci zvezne vrste, ki so zaprli vse prihode k našemu golu, obenem pa organizirali in kontrolirali celoten potek igre. Fantje so postavljali rekorde v pretečenih kilometrih. Vsi rezervni igralci, igralci, ki niso bili v kadru in so vso svojo energijo in strast poslali prijateljem na zelenico so dihali kot eno. Ne moremo tudi dovolj visoko izpostaviti neprecenljive vloge trenerja Dejana Dončića in njegovih pomočnikov, Aleksandra Šelige, trenerja vratarjev in Anžeta Stegneta, ki skrbi za fizično pripravo in zdravo prehrano igralcev, ter ključnih ljudi v zakulisju, fizioterapevtov, maserjev, ekonomov, organizatorjev, ki vsak dan poskrbijo, da se igralci lahko osredotočijo le na nogomet.

Danes se veselimo, jutri je nov dan in nova priložnost za analize, načrte in sanje.”

Nafta 1903