K Nafti 1903 še trije novinci

Še pred začetkom nove sezone v drugi državni ligi, ta se bo za lendavsko enajsterico pričela prihajajočo soboto s srečanjem na domačem igrišču proti Brežicam, se je članska ekipa okrepila s tremi novimi igralci.
Nafta 1903 prihajajočo soboto na domačem terenu začenja drugoligaški ples. Nasprotniki pod lendavskimi goricami bodo tokrat Brežičani, še pred začetkom prvenstva pa se modro-beli vztrajno krepijo. Poletni prestopni rok sicer še traja, do 31. avgusta. Tokrat so se okrepili s kar tremi novimi igralci. To so Daniél Szökrönyös,Zoltán Tóth inTadej Pirtovšek.

Daniél Szökrönyös je mladi nadarjeni vezist, ki se iz Zalaegerszega v Lendavo seli na eno letno posojo. “Po pogovoru z vodstvom ZTE-ja smo se odločili, da je najboljša destinacija zame lendavska Nafta. Seveda razmišljam tudi o tem, da bi v Lendavi ostal dlje, a se zaenkrat želim koncentrirati na svojo igro in na ekipo. Že pred prihodom sem dobil zelo dober vtis o klubu. Veliko ljudi mi je povedalo, da ima Nafta bogato zgodovino in, da je bil klub dolgoletni član v prvi državni ligi. To pa je tudi moj osebni cilj, saj si želim z ekipo priboriti vstopnico za prvo ligo.”

Zoltán Tóth prihaja na eno letno izposojo iz madžarskega MTK-ja. 19-letni ofenzivni igralec lahko igra na poziciji desnega oz. levega krilnega napadalca ter klasičnega napadalca. “V Lendavi se počutim zelo dobro, pa tudi mesto mi je všeč. Preostala ekipa me je zelo dobro sprejela v ekipi in mislim, da imam tukaj odlične možnost za napredovanje. O Nafti sem v prvi vrsti slišal le dobro.”

Tadej Pirtovšek je naslednji nadarjeni igralec, s katerim je klub uspel skleniti sodelovanje. 19-letni talentirani osrednji branilec je do sedaj bil član mladinske ekipe NK Maribora, za Nafto 1903 pa je podpisal do 30. junija, leta  2022.