K Nafti 1903 se je vrnil Arpad Vaš, prišel tudi sin bivšega reprezentanta Slovenije Mladena Rudonje

Nafta 1903 je minuli ponedeljek začela s pripravami na novo tekmovalno sezono. Na zelenici v Športnem parku v Lendavi se je potilo 24 igralcev, od tega nekaj novih obrazov. Na domačo zelenico se je po večih letih vrnil Arpad Vaš, Fridl podpisal še za dve sezoni.
Tako se nahajajo na preizkušnji Jan Grmek, ki prihaja iz Maribora, nazadnje pa je igral za NK Veržej, Giuseppe Nicolao, ki prihaja iz mladinske šole italijanskega Napolija, nazadnje pa je igral v serije D ter Denis Adamov, ki prihaja iz akademije dunajske Avstrije. V prihodnjih dneh lahko pričakujemo na preizkušnji še kakšen nov obraz, vodstvo kluba pa bo podpisalo pogodbe le s tistimi igralci, ki bodo s svojo kakovostjo prepričali strokovni štab in pomenili dodano vrednost v ekipi, ki v letošnji sezoni cilja na sam vrh drugoligaške razpredelnice.

V klubu so se že dogovorili za sodelovanje z dvema igralcema, tako se je v naš klubu po večih letih odsotnosti vrnil odlični zvezni igralec Arpad Vaš, drugo novo ime je Roy Rudonja, sin bivšega reprezentanta Slovenije Mladena Rudonje, ki si je nogometne izkušnje nabiral v Angliji pri Leicesteru. Klub sta zapustila Liridon Osmanaj in Marko Ilič.

“Vsi igralci so zdravi in marljivo trenirajo pod vodstvom preverjene trenerske ekipe na čelu s Francom Fridlom ml., njegovim pomočnikom Mihaelom Premušem ter trenerjem vratarjem Stanislavom Kuzmo. Pomembna novica je še, da je glavni trener Fridl pred pričetkom priprav podaljšal sodelovanje z NK Nafto 1903 za naslednji dve sezoni,” so sporočili iz Nafte 1903.

NK Nafta 1903 ima dogovorjenih nekaj prijateljskih srečanj, prvo izmed omenjenih bo Nafta 1903 odigrala z ekipo Aqvital Csákvár (2. madžarska liga), med 5.7. in 9.7. pa se bo moštvo odpravilo na krajše priprave v Slovenj Gradec.

V letošnjem letu namerava nogometno društvo Lendava 1903 izpolniti svoj primarni cilj, to je uvrstitev članske ekipe v prvo državno ligo. Kot je na minuli skupščini društva dejal pomočnik direktorja kluba, Franc Pozsgai, so finančna sredstva zagotovljena, poudaril pa je še, da bo vse, razen prve državne lige, neuspeh.