Covid-19: Jutri tudi v Lendavi testiranje s hitrimi testi

Množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrim testi že več dni poteka po večih krajih po državi, jutri pa bo potekalo tudi v Lendavi. Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Testiranje bo potekalo v prostorih Centra za zaščito in reševanje na Glavni ulici.
“Na pobudo župana Občine Lendava Janeza Magyarja bo testiranje s hitrimi testi za covid potekalo tudi v Lendavi. Testiranje bo v Centru za zaščito in reševanje Lendava to sredo, 30. decembra 2020, med 8. in 16. uro. Občanke in občani, ki se želijo testirati, morajo s seboj imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati,” so sporočili iz Občine Lendava.

Rezultat testa je znan v približno 15 minutah, posameznik pa je o rezultatu izvida obveščen preko sms-sporočila. Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. “V času epidemije in visokih tveganj okužbe je presejalno testiranje s hitrimi testi izjemno pomemben ukrep, ki pomaga zaustavljati širitev virusa ter hkrati omogoča omejeno opravljanje določenih dejavnosti,” sporočajo iz Občine Lendava.

“Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila,” navajajo na Ministrstvu za zdravje.