Jutri Nafta 1903 proti ekipi Cherrybox24 Tabor Sežana

Jutri ob 16.00 uri se bo v lendavskem Športnem parku odvilo zaostalo srečanje 19. kroga 2. državne lige. Svoje moči bosta merila domača Nafta 1903 in gosti iz Sežane, šlo pa bo za zaostalo srečanje 19. kroga, ko je le-to bilo zaradi obilnih dežnih padavin in razmočenega igrišča odpovedano.
Pred lendavsko enajsterico so naporni dnevi. Minulo soboto so se modro-beli v Ravnah na Koroškem pomerili proti tamkajšnji ekipi Fužinarja in se v Lendavo vrnili s tremi točkami. Jutrišnjo sredo bo odigrano zaostalo srečanje 19. kroga proti ekipi iz Sežane, v soboto 14. aprila v Lendavo prihaja ekipa iz Radomelj, v torek, 17. aprila pa sledi že novo domače srečanje, zaostalo srečanje 21. kroga proti Zarici iz Kranja. Tudi to srečanje je bilo odpovedano zaradi razmočenega igrišča in bo odigrano pod reflektorji. V soboto 21. aprila se Nafta 1903 odpravlja v Ljubljano k Iliriji, v sredo 25. aprila pa v Lendavo prihaja ekipa Rogaške.

Pred Nafto 1903 je težko srečanje

Tabor se bo v Lendavi pobiral po bolečem porazu v primorskem spopadu z Brdi. Sežanci so z golom Marka Bačanina, ki je v štirih nastopih v polno meril že štirikrat, dobili prvi polčas. Sledile črne minute, gostje pa so izid v uvodu drugega polčasa preobrnili v svojo korist. Tabor je po prvem porazu v nadaljevanju prvenstva izgubil dve mesti in zdrsnil na šesto pozicijo, varovanci trenerja Uroša Baruta pa bodo skušali v sredo ponoviti uspeh iz prve tekme. Sežanci so Nafto lanskega avgusta ugnali z 2:1, po lendavskem vodstvu in golu Novinića, sta za domače slavje zadela Rok Duspara in Saša Gulić.

Kakšen bo razplet je seveda težko napovedati, saj gre za dvoboj dveh dobrih ekip. Pričakovanja pod Lendavskimi Goricami so seveda visoka. Nafta 1903 se trenutno nahaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice z dvema tekmama manj od prvouvrščene Mure in drugouvrščene Drave, nasprotnik pa se nahaja na šestem mestu. V vsaki ekipi bo manjkal po en igralec, saj imata prepoved nastopa Damir Zeljko (Nafta 1903) ter Antonio Azinović (Tabor). Sicer pa bo 19. krog sklenjen s še dvema tekmama. Brda bodo proti Dobu lovila četrto zaporedno zmago, Fužinar pa bo v Radomljah lovil prvo pomladansko zmago.

Fridl: “Gremo tekmo po tekmo”

“Zavedamo se svojih kvalitet in domačega terena. Mi bomo to vedeli izkoristit in gremo tekmo po tekmo. Ne čutimo nekega posebnega pritiska. Je pa res, da se vedno lahko pripeti kaj nepredvidljivega. Tega nikoli ne moreš povsem izključiti, ampak če si pripravljen, te lahko preseneti manj stvari. Verjamem da mi smo pripravljeni in take možnosti s tem lahko znižamo na minimum,” je za naš portal povedal trener lendavske enajsterice, Franc Fridl.

Zaostalo srečanje proti Zarici iz Kranja bodo modro-beli odigrali v torek, 17.4.2018 ob 19.00 uri.

Klik >>