Jutri je na sporedu prireditev Sam svoj čolnar: Važno je ostati nad vodo!

Jutrišnjo soboto se bo na ŠRC Berek v Veliki Polani s pričetkom ob 13.00 uri odvilo že 12. vseslovensko tekmovanje s čolni lastne izdelave, Sam svoj čolnar. Sam svoj čolnar je tradicionalna prireditev, ki jo organizira Mali klub Velika Polana.
“Tekmovanje Sam svoj čolnar je prireditev za mlade in mlade po srcu. Je spodbujanje ustvarjalnosti, kodranje možgančkov, športna in zabavna prireditev hkrati. Za popestritev in obilo smeha poskrbijo zabavni moderatorji. Zaradi brutalnega humorja in predvsem lepega videza, bosta letos za mikrofon prijela odlična D’Kwaschen Retashy,” so zapisali organizatorji te zanimive vsakoletne prireditve. Nagradni sklad letos znaša kar 800€ in večna slava za zmagovalce. Prijavnine in vstopnine tudi letos ni. Po tekmovalnem delu sledi nastop skupine Joe & the Rhythm boys.

Ocenjevalna komisija bo letos sestavljena iz nežnejšega spola

Urška Fartelj

Urška Fartelj je tista, ob kateri se večini pocedijo sline, ko se omeni njeno poševno stran ali knjigo. Na svoji kulinarični strani www.220stopinjposevno.com ter na socialnih omrežjih deli in predstavlja različne preverjene kuharske recepte in tudi v videih prikazuje, kako se jih najlažje izvede. Je avtorica kuharske knjige in prodajne uspešnice 220 stopinj poševno, Preprosto in s kruhom pomazano, ki je samo po dobrem mesecu dni prodaje že doživela ponatis. Urška mlade vzpodbuja h kuhanju in med drugim zagovarja pristno domačo prekmursko kuhinjo.

Sandra Zver

Tradicionalno bo letos eno mesto spet namenjeno Radenski, ki nas že vsa leta zelo podpira in bi prireditev brez njihove pomoči bila definitivno veliko težje izvedljiva. Podjetje Radenska bo letos zastopala Sandra Zver, ki z odraščanjem in življenjem ob Muri definitivno razume čolnarjenje.

Mankica Kranjec

Mankica Kranjec je fotografinja, umetnica ter še veliko več, kar je razvidno na njeni strani http://mankica.com/. V naših krajih, še posebej v Veliki Polani, pa zaradi svojega dedka, Miška Kranjca, vsakemu vzbudi posebna čustva. Njena čudovita fotografska razstava je trenutno na ogled v Expanu in nosi ime Po stopinjah mojega deda. Med prekrasnimi slikami je tudi slika ŠRC Bereka, torej prizorišča tekmovanja Sam svoj čolnar, med opisom slike pa je ta ribnik poimenovan Gredica, kar je bilo tudi prvotno ime temu kraju. Ob t.i. prenovi, preoblikovanje zaraščenega jarka v urejen ribnik, pa smo mu spremenili ime.

Tako je bilo lani: