Jutri: Dan bograča v Lendavi v znamenju bograča za s sabo

Jutrišnjo soboto, 29. avgusta, bomo v starem mestnem jedru Lendave obeležili Dan bograča, ki je posvečen tradicionalni jedi, po kateri je prepoznavna Lendava kot svetovna prestolnica bograča. Boste tudi vi skuhali svoj bograč doma, med prijatelji, v goricah ali kje drugje? Pošljite nam fotografije vašega “bogračfesta” na urednistvo.lis@gmail.com in z veseljem jih bomo objavili!
Ker letos največjega tekmovanja v kuhanju bograča, ki navadno na Glavno ulico privabi tekmovalne ekipe, zaradi epidemioloških razmer ni moč izvesti, bo sobota v manjšem obsegu v znamenju kuhanja bograča in bograča za s sabo. Obiskovalci bodo lahko bograč, ki ga bo pripravljala Mestna skupnost Lendava, vzeli s sabo pri nekdanji blagovnici od 10. ure naprej. Obenem bo v dopoldanskem času potekala še domača tržnica pod kostanji s ponudbo sezonske zelenjave, domačih izdelkov in kulinarike z vinom. Ves dan bo bograč v ponudbi za obiskovalce tudi pri stolpu Vinarium.

Bograč ima sicer posebno mesto v srcih domačinov. V starem mestnem jedru Lendave, med zgodovinskimi kulisami meščanskih hiš in ob vznožju slikovitih lendavskih vinogradov se že več kot desetletje odvija največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, ki bo letos potekalo v prilagojeni različici. Organizator Dneva bograča Zavod za turizem in razvoj Lendava poziva občane in ostale zainteresirane h kuhanju bograča in objavljanju fotografij na socialnih omrežjih, označenih z #bogracfest #visitlendava – najboljše in najizvirnejše fotografije z osrednjim motivom bograča bodo nagrajene.