Danes bodo podelili tri zlate, tri srebrne in dve bronasti priznanji

Pomurska gospodarska zbornica je v minulih dneh izdala sklep o izboru in ocenitvi prispelih inovacij na razpis za nagrado/priznanje Pomurske gospodarske Zbornice inovacijam v Pomurski regiji za leto 2016. Med ocenjenimi inovacijami (srebrno priznanje) je tudi inovacija, ki prihaja iz podjetja Daihen Varstroj.

Ocenjevalna komisija, ki je del Odbora za razvoj, inovacije in konkurenčnost Pomurskih podjetij pri Pomurski gospodarski zbornici, je v sestavi: dr. Majda Bagar Povše -predsednica, mag. Danijel Copot in Silvijan Čivre, dne 13.5.2016 ocenila prispele inovacije za leto 2016. Priznanja bodo podelili danes, in sicer na 22. letni konferenci Pomurskega društva za kakovost, ki se bo odvila v Murski Soboti.

Letos bo zlata, srebrna in bronasta priznanja prejelo skupno osem podjetij, med katerimi je tudi podjetje Daihen Varsttoj iz Lendave. Podjetje je srebrno priznanje prejelo za novo generacijo CNC portalnih rezalnikov iz družine Varcut, za termično rezanje kovin s programabilno 3D glavo za plazemsko rezanje in obrezovanje pločevin z možnostjo priprave robov za varjenje (za I, V in X zvar). Pri inovaciji so sodelovali Jože Kopinja, Rudolf Imre, Robert Laslo, Robert Halas in Janos Orban.

Pomurska podjetja in posameznik ki bodo prejela priznanja so torej Lek veterina d.o.o. (zlato), Sastela d.o.o. (zlato), Dukin, razvoj ekološke opreme d.o.o. (zlato), Roto Pavlinjek d.o.o. (srebrno), Titera d.o.o. v sodelovanju s Prevent deloza d.o.o. (srebrno), Daihen Varstroj d.d. (srebrno), Interplanet, nove tehnologije d.o.o. v sodelovanju z Inter-M, Zavod za raziskovanje in eksperimentalni razvoj na področju tehnologij (bronasto) in Kuzma Janez, samostojni inovator (bronasto).