Junaka 3. nadstropja županu Lendave predala zlato pentljo

Ob mednarodnem mesecu ozaveščanja o raku pri otrocih sta Občino Lendava danes obiskala Nija in Jaka, mala junaka 3. nadstropja, ki sta županu Občine Lendava Janezu Magyarju in direktorju Občinske uprave dr. Mihaelu Kasašu prinesla zlato pentljico.
Junaki 3. nadstropja so še posebej junaški otroci. To so otroci, ki se zdravijo ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. V društvu staršev teh otrok so letos začeli projekt Zlata pentlja in tako mali junaki po slovenskih občinah izročajo zlate pentljice, simbol boja proti otroškemu raku. Tudi župan Lendave se je skupaj s sodelavci pridružil akciji in z nošenjem zlate pentlje izkazal podporo otrokom, njihovim staršem in skrbnikom.

Župan je Niji in Jaku ter njunima staršema čestital za pogum in borbenost ter jim zaželel, da bi jih odslej v življenju spremljali le še zdravje in nasmeh na obrazu. Občina Lendava bo tudi v prihodnje podpirala aktivnosti in tovrstne akcije društva in na ta način prispevala k ozaveščanju javnosti o tej grozni bolezni.

Življenje je malim junakom že v mladosti naprtilo izjemno težko preizkušnjo, zato potrebujejo še toliko več moči in spodbude. Če želite junakom 3. nadstropja in njihovim staršem pomagati, lahko to storite na različne načine; postanete njihov član, jim finančno pomagate, postanete darovalec krvi ali matičnih celic, odprti pa so tudi za druge oblike pomoči. Vse informacije so dostopne na njihovi spletni strani.

Vir: Občina Lendava
Foto: Tomaž Galič