Judo, lokostrelstvo in badminton

Lendavski športniki so znova želi odlične rezultate. Govorimo o judu, lokostrelstvu in badmintonu, kjer so Lendavčani, sodeč po videnih rezultatih, težka konkurenca. Poglejmo podrobneje …
Badminton

V Ljubljani se je odvilo državno prvenstvo do 13 let in veteransko državno prvenstvo, na katerem so se zelo dobro odrezali člani BK Mladost Lendava. Nika Bedič je osvojila vse tri državne naslove; med posameznicami je v finalu ugnala Anjo Blazina z 21:11, 21:15. V dvojicah sta zaigrali skupaj z Ivo Koša in premagali Anjo Blazina in Ariano Korent z 21:16, 21:17. V mešanih dvojicah je Nika zaigrala skupaj z Žigo Podgorškom in znova slavila v finalu. Poleg Ive Koša je še kolajno na državnem prvenstvu osvojil tudi Jakob Kiralj, in sicer v mešanih dvojicah, kjer sta z Ivo osvojila tretje mesto.

Obenem se je v dvorani BIT v Ljubljani odvilo tudi veteransko državno prvenstvo, kjer sta v kategoriji 35+ zmago v dvojicah slavila Miha Horvat in Denis Pešehonov; Miha je prav tako slavil tudi v mešanih dvojicah skupaj z Majo Kersnik.

Lokostrelstvo

Minulo nedeljo se je na Turjaku odvijala naslednja 3D tekma za slovenski pokal in sicer 4. krog. Iz LK Lendava so se tekme udeležili štirje člani in se domov vrnili s tremi medaljami. Že sicer pa se je tekmovanja udeležilo 140 tekmovalk in tekmovalcev iz 35 klubov iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Rezultati:
2. mesto: Cseh Gyula, instinktivni lok, člani – 393 krogov
3. mesto: Horvat Kristijan, instinktivni lok, člani – 380 krogov
3. mesto: Štuhec Bojan, lovski lok, veterani – 398 krogov
13. mesto: Flisar Tomaž, dolgi lok, člani – 133 krogov

Judo

Minulo soboto so se tekmovalci Kluba borilnih veščin (KBV) Judo Lendava udeležili tekmovanja v Nowy Bidzovi, na Češkem. Tekmovanja se je udeležilo skupno 479 tekmovalcev iz 47 klubov iz osmih držav. Lendavčani so dosegli naslednje rezultate:

U11
1. mesto: Sep Sara do 44kg
7. mesto: Bogdan Štefan do 27 kg

U13
5. mesto: Horvat Veronika do 40 kg
5. mesto: Mujdrica Rok do 46 kg

U15
5. mesto: Foschini Nikolas do 60 kg

U18
2. mesto: Denša Luka do 60 kg