Judo klub Lendava z novim prostorom za vadbo in novim trenerjem?

Judo klub Lendava, katerega predsedovanje je pred kratkim prevzel Robert Gabor iz Lendave, naj bi, po naših neuradnih informacijah že prihodnji mesec imel novega trenerja. Pri tem velja omeniti še, da so judoisti omenjenega judo kluba dobili nove prostore za vadbo, s katerimi so več kot zadovoljni.
Judo klub Lendava, ki spada med uspešnejše športne klube na območju lendavske občine in katerega krmilo je pred kratkim prevzel Robert Gabor iz Lendave, naj bi se kadrovsko okrepil. Gabor je sicer pri svojih odgovorih bil nekoliko skrivnosten, a je potrdil, da bodo že prihodnji mesec sklenili dogovor z novim trenerjem. Imena in priimka slednji sicer ni hotel izdati, naši viri pa med tem omenjajo, da bi naj šlo za vrhunskega športnika v judu, prihajal pa bi naj iz osrednje Slovenije. Klub bo se, najbrž, primoran tudi finančno okrepiti, saj financiranje trenerja prvo leto oz. do vidnejših rezultatov na višjem nivoju poteka iz lastne “denarnice.”

Klub dobil nove prostore za vadbo

Kadrovska okrepitev pa ni vse. Kot nam je Gabor še razkril, je Judo klub Lendava bogatejši za nove vadbene prostore. Na prošnjo je omenjenemu društvu naproti prišla Občina Lendava in jim zagotovila prostore v nekdanji blagovnici, iz prenove katere letošnje leto menda ne bo nič. Vodstvo kluba je s prostori zadovoljno, saj so ti svetli ter imajo veliko kvadraturo, kar je kot nalašč za tovrsten borilni šport. Judo klub Lendava ima sicer pod svojim okriljem 114 tekmovalcev iz območja upravne enote Lendava, eno skupino pa ima še v Lentiju, kjer imajo zagotovljene prostore za vadbo v tamkajšnji srednji šoli.