Jeza se stopnjuje: Po obisku ministrice je spet uničil en kombajn, uničenje drugega so pravočasno preprečili

Neznancu, ki na območju Gornje Radgone, uničuje kombajne za siliranje in žetev koruze, je očitno malo mar, kaj drugi mislijo o njem in kakšne aktivnosti za njegovo odkritje izvajajo organi pregona. Predvsem pa mu je malo mar, ali oškodovani kmetovalci in lastniki kmetijske mehanizacije, na vse načine želijo samo mirno delo in pospravljanje pridelkov na svojih kmetijah, kjer ne vedo kako bodo prehranjevali živino.
Minuli petek je oškodovane kmete in lastnike kombajnov, ki tudi pri drugih izvajajo strojna opravila, obiskala tudi ministrica za kmetijstvo, dr. Aleksandra Pivec. Kmetje so bili s pogovorom zadovoljni in so pričakovali, da se bo stanje spremenilo, toda … Že naslednji dan, v soboto je neznani storilec znova udaril, in sicer na območju Negove. Pri Celcarju so sicer pred uničenjem kombajna, med iskanjem nastavljenih jeklenih ovir, slednjo odkrili in preprečili najhuje. Žal pa to ni uspelo Bratuševim, ki so že prvi letos, okoli 10. septembra, imeli uničen kombajn in škodo desetih tisočakov. Stroj so uspeli popraviti in so tokrat poskusili požeti svojo koruza, saj močno zaostajajo, a se je zgodilo, da je jeklena cev sedaj povsem uničila kombajn. Kot nam je povedal sosed, od Bratuševih oddaljen več sto metrov, je tudi pri njih zaropotalo, ko je kombajn zadel v cev, ki bi lahko poleg stroja ubila tudi strojnika – voznika …

Sedaj se je tako zgodilo že deseto (če pri Celcarju ne bi pravočasno odkrili cev bi jih bilo 11 op.p.) letošnje uničenje kombajna na radgonskem območju, policisti pa preiskujejo še pet iz lanskega leta. Šest primerov uničenja kombajna v letošnjem letu pa obravnavajo tudi lenarški oziroma mariborski policisti.