Jesenski del prvenstva MNL Lendava: Najštevilčnejša publika (v povprečju) na Kobilju in v Mostju

Jesenski del prvenstva v Medobčinski nogometni ligi Lendava (MNL) se je z zaostalimi srečanji zaključil zadnji oktobrski dan. Prvaki jesenskega dela so postali Dobrovničani, Medobčinska nogometna zveza pa je postregla z zanimivo statistiko. Uvodoma je potrebno poudariti, da so najbolj obiskana srečanja bila v Mostju ter Kobilju.
Publika

V jesenskem delu prvenstva v MNL se je za čim boljšo uvrstitev na prvenstveni lestvici borilo deset ekip. Najuspešneje so prvi del prvenstva zaključili v Dobrovniku in sicer na prvem mestu razpredelnice z zbranimi 27 točkami, drugouvrščena Čentiba jih ima 20. Na tretjem mestu se nahajajo Kobiljčani z dvema točkama manj od Čentibe. In čeprav so na Kobilju na tretjem mestu razpredelnice, pa so neizpodbitni zmagovalci kar se tiče publike. Skupno si je srečanja jesenskega dela ogledalo 530 nogometa željnih ljudi, med tem, ko so takoj za njimi prvaki Dobrovničani s 451 gledalci. Na tretjem mestu se nahajajo Mostjani s 425 gledalci. V povprečju imata največ gledalcev Kobilje in Mostje in sicer 106 na srečanje. V Dobrovniku povprečje ne kaže tako dobro, saj so pristali na številki 90. Skupno si je srečanja ogledalo 3.417 ljudi, v povprečju 76 na srečanje.

Zadetki

In kdo je dosegel največ zadetkov? Čentibčani (45). Ti torej veljajo za najbolj učinkovito ekipo jesenskega dela prvenstva, pa čeprav so šele na drugem mestu razpredelnice s precejšnjim zaostankom za Dobrovničani. Takoj za njimi so prvaki (36), na tretjem mestu pa se nahajajo Kobiljčani (31). In prav prvaki so tisti, jasno, ki so prejeli najmanj zadetkov (4). Sledijo Čentibčani (11) in Kobiljčani (12). Renkovci so trenutno najslabša ekipa prvenstva, kar kaže tudi prvenstvena razpredelnica. Nahajajo se namreč na desetem mestu, prejeli so kar 73 zadetkov in bili uspešni zgolj 8-krat.

Fair play

Fair play oz. poštena igra pomeni dostojanstveno prenašanje poraza in zmage, spoštljiv in prijateljski odnos do tekmecev, trenerjev, sodnikov in organizatorjev. S takšnim nazivom se ne more pohvaliti ekipa Gaberja in Kapce (Malibu Panonija GA – KA). Ti so v jesenskem delu zbrali kar 24 rumenih kartonov, za sedem manj (17) pa jih je zbrala ekipa iz Pince – Marofa (Graničar). Na tretjem mestu te neslavne lestvice se nahaja ekipa Kobilja (16). In katera ekipa je zbrala najmanj rumenih kartonov? ekipa Nafte veteranov jih je zbrala le 5, dva več ima le še ekipa iz Renkovcev. Preostale ekipe so krepko nad številko 10. In kakšno je stanje z rdečimi kartoni? Največ, 3 so prejeli Čentibčani, po dva Graničar in Dobrovnik, po enega pa Kobilje, Bistrica in Mostje. Preostale ekipe so jesenski del zaključile brez rdečih kartonov.

Osvojene točke po klubih – doma in v gosteh