“Jaz pesi dan (petardo) v gobec, naj mu ga raztrga”

Na spletu so se včeraj pojavile zaslonske slike pogovora z osebo, ki trdi, da bo in je že, živali (pse) mučila s pirotehničnimi sredstvi. Takšna sprevržena dejanja namerava tudi posneti. Šlo naj bi za Pomurca.

Na priljubljenem spletnem družbenem omrežju Facebook, se je včeraj pojavil posnetek, v katerem se dve osebi pogovarjata o tem, kako se bosta s pirotehniko izživljala nad psi (in verjetno tudi mačkami). Oseba, ki je posnela video, bi se naj na podlagi objav na socialnih omrežjih približala domnevnemu mučitelju živali, da bi na ta način dobila in posnela njegove izjave. Izmenjala sta si tudi nekaj sporočil preko Facebookove aplikacije za klepet.

mucitelj

Po izjavah s posnetka (spodaj) sodeč, bi se naj domnevni, 26-letni mučitelj živali že v preteklosti izživljal nad živalmi: “Psa sem že. Tako mu je gobec raztrgalo. Potem me je sosed prijavil in dobil sem kazen,” se sliši sogovornika na posnetku. Zelo je jasen tudi, ko napoveduje svoje nove “podvige”. Nastal je približno 6-minutni posnetek, v katerem se nekaj oseb s storilcem pogovarja po telefonu. Od storilca pri tem želijo dobiti nekakšno priznanje za sprevržena dejanja. Del posnetka je objavljen tudi na spletnem videoservisu Youtube:

Tiskovna predstavnica PU Murska Sobota je povedala, da so s posnetkom in komentarji, ki krožijo po spletu, že seznanjeni in v zvezi s tem zbirajo obvestila. Da bi v bližnji preteklosti prejeli prijave takšnega početja, kot ga opisuje neznanec na posnetku, se tiskovna predstavnica ne spomni. Oseba na telefonu med drugim navede celo kraj kje živi, a v policiji zanikajo, da bi kdo s takim priimkom živel v tistih krajih. Sodeč po naglasu, bi lahko oseba na telefonu bila iz okolice Radencev. Upajmo le, da gre za neslano šalo, fant pa bi kljub temu lahko bil v težavah, saj sodeč po odgovorih, poseduje pirotehnična sredstva ki so prepovedana.