Javne sanitarije tudi v Lendavi

Občina bo v neposredni bližini Gledališke in koncertne dvorane postavila javne sanitarije. Šlo naj bi za montažni objekt, a podrobnosti, ali bodo te dostopne tudi invalidom in ali bodo sanitarije brezplačne, niso znane.
V neposredni bližini Gledališke in koncertne dvorane bo občina Lendava postavila javne sanitarije v obliki kontejnerja, ki bo etstetsko obdelan z lesenimi letvami. Objekt bo postavljen tik ob obstoječi kotlovnici Gledališke in koncertne dvorane, kar da vedeti, da objekt ne bo ravno prostoren, a se bo občina Lendava pridružila občinam, ki javne sanitarije že imajo.

Človek gre tja, kamor gre še cesar peš, v povprečju od šest- do osemkrat na dan, na leto torej približno 2500-krat. Na stranišču tako preživimo kar tri leta svojega življenja, ženske za vsak obisk tega prostora povprečno porabijo celo trikrat več časa kot moški, zato o pomembnosti “male sobice” ni vredno izgubljati besed. Še posebej so te “male sobice” pomembne v krajih, kjer jih letno obišče več turistov. Med te zagotovo spada tudi Lendava.

Tako sanitarni kontejner, kakor tudi njegova zunanjost bo, obdelana z okrasnimi lesenimi letvami, pred objektom pa bo prav takšen leseni paravan. Projektno rešitev je prispevalo podjetje Kubico Domino arhitekti d.o.o. iz Ljubljane, dela pa bo izvajalo podjetje E+ PROJEKT iz Radencev. Občina je med drugim pridobila tudi kulturno varstveno mnenje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Dela naj bi bila zaključena do sredine letošnjega decembra.