Jarek za odvodnjavanje izkopali preblizu cestišča, voda sedaj izpodjeda nedolgo obnovljeno prometnico

Že pred časom so se pristojni lotili prepotrebne obnove prometnice med naseljema Lipa in Gomilica. Omenjena cesta po neuradnih podatkih ni bila deležna obnove že vsaj trideset let. Sedaj, ko je ta nekaj let že obnovljena, pa so se pojavile druge težave in to le zaradi slabega načrtovanja ter najbrž tudi površnosti.
Cestna povezava med naseljema Lipa in Gomilica, ki ni bila obnovljena že vsaj trideset let, je pred nekaj leti le dočakala obnovo. Načrtovalci obcestnega jarka, kot kaže, niso dimenzionirali za večjo količino meteorne vode, ki se v jarku znajde ob vsakoletnih nalivih in ga umestili veliko preblizu vozišču. To se je šele sedaj izkazalo za veliko napako, saj bo cestišče prav zaradi tega najbrž znova potrebno obnavljati.

Načrtovalci so namreč jarek za odvodnjavanje umestili veliko preblizu vozišču in bankini. Rezultat tega je izpiranje zemljine in bankine ob večjih nalivih, ki sicer ostalim prometnicam po Pomurju ne povzročajo težav. Cestno podjetje je tako v minulih dneh že na poškodovana območja ob cestišču postavilo stoječe označbe, nad katerimi se seveda najbolj hudujejo vozniki.