Janez Magyar v parlamentu: “Sem presenečen in hkrati vesel. Ni mi vseeno, da odhajam kot aktualni župan, a bom še razmislil.”

Na včerajšnjih državnozborskih volitvah se je za mandat poslanca potegoval tudi lendavski župan, Janez Magyar (SDS). Ta je dejal, da je glede na rezultat presenečen in hkrati tudi vesel. Dejal je, da mu ni vseeno, da odhaja kot aktualni župan, a bo še premislil.
“Sem presenečen in hkrati tudi vesel. Če pogledamo rezultate na državnem nivoju, sem lahko več kot zadovoljen. Čestitam zmagovalcem volitev, Gibanju svoboda. Na osnovi tega sicer nisem verjel, da bom uspel, a se je zgodilo. To kaže, da so volivke in volivci dobro ocenili moje minulo delo v podjetništvu in lokalni samoupravi. Iskreno se zahvaljujem za vso podporo, ki so mi jo dali, ponosen sem na to in ne bom nikogar razočaral.

Sam sem pričakoval, da bi ostal na županskem stolčku, a moramo razmišljati racionalno. Imamo veliko projektov, imamo veliko izzivov za občino Lendava. Na žalost, do sedaj nisem imel neke večje podpore s strani poslancev. Kot župan sem moral v sestanke na raznih ministrstvih vlagati veliko truda in seveda je lažje, če imaš v Ljubljani osebo, poslanca ali kogar koli, ki ti ‘pripravi teren’ za konkretne pogovore z raznimi ministrstvo. Stikov seveda ni bilo malo. Hvala Bogu, smo uredili veliko stvari.

Želim, kot poslanec, da bom lahko poskrbel za naše območje, da bom iz izpogajanih evropskih sredstev naredil največ kar lahko. Ne bi rad slišal, da bodo v prihodnosti spet govorili, da je Pomurje nerazvito in želim, da se razvojni projekti podprejo s strani države, saj je denarja dovolj in verjamem, da bom lahko svoje izkušnje in znanje usmeril k nam. Ni mi vseeno, da odhajam kot aktualni župan, ampak naj poudarim še enkrat, pomembno je, da se iz kolača potegne kar največ sredstev. In to bo zagnalo naš konec, naš predel.”

“V Ljubljani ne želim biti nekoristen”

“V jeseni bo znova sledilo mešanje kart. Kar se tiče županovanja bom premislil, saj vendarle čutim odgovornost. Najprej bo zadevo potrebno premislit. V Ljubljani ne želim biti nekoristen, če sem lahko koristen tukaj. In če sem v Ljubljani koristen in če bom videl, da bi lahko v novi vladi uspel kaj doseči, bom svoje delo nadaljeval v Ljubljani, če pa ne, pa se bom vrnil v domači kraj. Če v novi vladi ne bo priložnosti za naš kraj, se bom vrnil. Občino Lendava želim vrniti na stara pota in ni mi vseeno. Lendavi želim pomagati tudi iz Ljubljane. Sodelovanje z Robertom Golobom mi seveda ne predstavlja težave, a mora biti posluh. Strankarska izkaznica ni pomembna. Naj se nas razume,” je dejal Janez Magyar.