Janez Kodila podaril denar, ki ga je dobil kot prejemnik občinskega priznanja

Podobno kot že vrsto let, so tudi letos ob občinskem prazniku Mestne občine Murska Sobota podelili priznanja in zahvale zaslužnim občanom. Letošnji dobitnik osrednjega občinskega priznanja je znani podjetnik Janez Kodila, ki je lani bil tudi naj slovenski podjetnik.

Za Plaketo Mestne občine Murska Sobota, za uspešno vodenje družinskega podjetja in promocijo Mestne občine Murska Sobota sta Janeza Kodila predlagala Pomurska gospodarska zbornica in župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek.

Ker mu je pri omenjenem občinskem priznanju pripadla tudi denarna nagrada v znesku 1.500 evrov, je Janez Kodila celotno svojo denarno nagrado podaril Kriznemu centru za mlade v Murski Soboti. Donacijo je Janez Kodila, v navzočnosti župana Jevška, simbolično predal vodji omenjenega centra Simoni Neuvirt Bokan. Ob tem kaže spomniti, da je občina pred kratkim, skupaj s podjetjem SDP Pomgrad, poskrbela za zamenjavo oken na objektu Kriznega centra. Poleg topline, ki jo izžarevajo zaposleni v centru, bo “drugi dom” za mlade prijatelje tako še “toplejši” tudi zaradi dobrih ljudi, kot je podjetnik Kodila.