Jan Plestenjak kupil znamko Mura. “Želim, da ostane v slovenskih rokah.”

Novi lastnik blagovnih znamk Mura je znani pevec, Jan Plestenjak, poročajo Finance. “Vesel sem, da bo znamka Mura ostala v slovenskih rokah. Znamka, ki je bila včasih ponos slovenske tekstilne industrije,” je na družbenem omrežju Facebook novico o nakupu znamke Mura potrdil glasbenik Jan Plestenjak.
“Vesel sem, da bo znamka Mura ostala v slovenskih rokah. Znamka, ki je bila včasih ponos slovenske tekstilne industrije. Mnogo prekmurskih družin je dalo svoje srce in dušo za to znamko. Tudi če ostane obešena v mojem studiu, med zlatimi in platinastimi ploščami… ostala bo v Sloveniji… morda pa nekoč spet dvigne svoja krila… s spoštovanjem do vseh krojačev in šivilj, ki so jo soustvarili! Iz mojega spoštovanja do trdega dela mnogih ljudi, skozi vsa desetletja,” je čustveno na družbenem omrežju Facebook zapisal pevec Jan Plestenjak, s čimer je svoj nakup znamke tudi potrdil.

Igorju Bončini, stečajnemu upravitelju tekstilne družbe Arum, ki je nastala na pogorišču nekdanjega tekstilnega velikana Mure in v stečaju pristala julija lani, je uspelo najti kupca za tri nekdanje Murine blagovne znamke. Gre za znamke MURA, Mura in e.mura. Bončina je tako naposled izbral ponudbo podjetja Talent – Planet, ki je za omenjene tri ponudila 3.300 evrov. TALENT PLANET glasbena produkcija d.o.o. je sicer podjetje v lasti Jana Plestenjaka. Kot je še dejal znani pevec, z blagovnimi znamkami trenutno nima nobenih načrtov.