Izredna skupščina: Novi predsednik Avto-moto društva Lendava je Marko Mlinarič

V medetaži Term Lendava, Hotela Lipa, se je včerajšnji popoldan odvila izredna skupščina Avto-moto društva Lendava. Tokratne izredne skupščine se je udeležilo 49 članov ter trije nečlani, kar je največja udeležba po kar petindvajsetih letih, ti pa so izvolili novega predsednika, saj je že lansko leto predsednik društva podal odstopno izjavo.
Včerajšnji popoldan, natančneje ob 17.00 uri se je v medetaži Hotela Lipa v Lendavi odvil izredni občni zbor Avto-moto društva Lendava. Izredna skupščina je bila tokrat predvsem volilne narave, saj je odstopil predsednik ter član upravnega odbora. Izredna skupščina bi se sicer morala odviti že lanskega decembra, pa se ni, saj je takratno vodstvo društva svoje člane napačno obvestilo in sicer, da gre za redno skupščino. Prav to pa je bil razlog, da je bila decembrska skupščina preložena na včerajšnji deveti januar.

Po tem, ko so preverili prisotnost članov društva, se je skupščina lahko začela. Najprej so bili izvoljeni organi skupščine, to so bili: Silvo Lutar (predsednik) ter Božidar Hocurščak in Branko Kolenko (člana). Za overovatelja zapisnika sta bila izbrana Mihael Mlinarič in Nikola Hocurščak ter zapisnikarka. Skupščine društva se je udeležil tudi član nadzornega odbora Avto-moto zveze Slovenije (AMZS), Jože Vaupotič, katerega naloga je bila nadzirati postopek glasovanja na volitvah, saj je Avto-moto društvo Lendava član AMZS.

Svojo odstopno izjavo je kot predsednik upravnega odbora torej predsednik društva že lansko leto podal Blaž Mlinarič. Za predsedniški stolček sta se na včerajšnji skupščini potegovala dva kandidata, Marko Mlinarič ter Ivan Koncut, sicer podžupan Občine Lendava. Prisotni člani so za novega predsednika izvolili Marka Mlinariča, ki je prejel 39 glasov, med tem, ko jih je njegov protikandidat Koncut prejel 10. Jože Lebar namestnik (bivšega) predsednika in hkrati člana upravnega odbora je prav tako podal odstopno izjavo, na njegovo mesto pa je sedel Andrej Utroša. Nova sestava upravnega odbora: Marko Mlinarič, Božidar Hocurščak, Branko Kolenko, Boštjan Lutar in Andrej Utroša.

S tem, ko je Marko Mlinarič postal predsednik omenjenega društva, je prenehala njegova funkcija v tričlanskem nadzornem odboru. Na njegovo mesto je sedel Patrik Kustec. Nova sestava nadzornega odbora: Patrik Kustec, Silvo Lutar, Anton Horvat. Za konec je nekaj besed povedal še Jože Vaupotič, skupščina, ki je glede na dnevni red vsebovala 7 točk pa je bila zaključena v slabi uri.