DSŠ Lendava: Izjemen dosežek Ajde Hozjan in Glorie Gjuran

Dijakinje Dvojezične srednje šole tokrat žanjejo uspehe s področja logike. Obe sta namreč na državnem tekmovanju iz logike dosegli izjemen uspeh, kar ju lahko popelje vse tja do mednarodne lingvistične olimpijade.
Že večkrat smo poročali o dosežkih dijakov lendavske Dvojezične srednje šole in tudi tokrat jih ne gre spregledati. Da je srednješolsko izobraževanje več kot pomembno, kažejo tudi naslednji rezultati. Dijakinji Dvojezične srednje šole Lendava sta se namreč udeležili državnega prvenstva iz logike in tam dosegli izjemen rezultat, so sporočili iz Dvojezične srednje šole Lendava.

Dijakinji Ajda Hozjan in Gloria Gjuran sta bili tisti, ki sta na državnem tekmovanju iz logike dosegli izjemen dosežek, saj sta dobili zlati priznanji. Obe sta sicer zelo uspešno rešili nalogo tudi iz lingvistike, dosežen rezultat pa jima je prinesel možnost nastopa na mednarodni lingvistični olimpijadi (IOL). V praksi to pomeni, da sta se obe uvrstili v ožji izbor za olimpijsko ekipo, v katero je bilo povabljeno 62 dijakov, od katerih bodo izbrali 4 dijake za olimpijado. Ta se bo v Južni Koreji odvijala prihodnje leto.