Izenačenje v Športnem parku

V sobotnem večernem terminu ob 20:00 uri je lendavska Nafta 1903 pod lendavskimi griči gostila novomeško Krko. Lendavčani in Novomeščani so v preteklosti igrali tudi v prvi ligi, kamor se želijo v prihodnosti vrniti, v tem trenutku pa v obeh taborih vse prej kot z navdušenjem sprejemajo dejstvo, da za vodilnim Triglavom zaostajajo kar zajeten kup točk. Srečanje se je v Lendavi zaključilo z remijem.
12. krog druge državne lige je pod lendavskimi griči tokrat postregel z dvobojem domačih ter Krke iz Novega mesta. Srečanje se je končalo z remijem, Lendavčani pa so, po prekršku ter bere rumenih kartonov večji del drugega polčasa igrali z igralcem manj. Čeprav so farmacevti bili prepričani, da bi Lendavčanom s tem lahko še najmanj enkrat zatresti mrežo in se domov vrniti s tremi točkami, pa jim to ni uspelo, saj so modro-beli tokrat delovali precej ekipno, dobro je deloval napad in pa tudi obramba. Praktično gledano so modro-beli z igralcem manj bili povsem enakovredni.

Prvi zadetek na srečanju je padel v sredini prvega polčasa, v 23. minuti. Uspešen je bil Žiga Kastrevec, po tem, ko mu je Jan Đapo podal z leve strani. Dobrih sedem minut pred koncem prvega polčasa se je pripetil prekršek v kazenskem prostoru nad Danielom Szökrönyösem, sodnik pa je dosodil najstrožjo kazen, katero je uspešno izvedel Vedran Vinko. S tem je dosegel svoj osmi zadetek v aktualnem jesenskem delu prvenstva in hkrati postavil tudi končni rezultat srečanja. Manjši šok je domača ekipa doživela v 60. minuti, ko je zaradi prekrška ter posledično bere rumenih kartonov v slačilnico predčasno odšel Žan Kumer, že tri minute kasneje pa so domači zapravili lepo priložnost za zadetek in torej vodstvo. Vrata je za las zgrešil Dominik Drk, prav tako pa je vrata za las v 77. minuti zgrešil Alen Korošec.

Lendavčani so srečanje brez novega zadetka v svojih vratih z igralcem manj uspešno pripeljali do konca in ostajajo na sredini prvenstvene tabele. Pred ekipo je sedaj srečanje proti ekipi Rogaške in sicer prihodnjo soboto ob 15.00 uri.

Nafta 1903 – Krka 1:1 (1:1)

Gledalcev: 200, sodniki: Kos Blaž (glavni sodnik), Salkić Alen (1. pomoč), Čiča Miodrag (2. pomoč)
Strelci: Nafta 1903 Vedran Vinko (39. – 11m). Krka: Žiga Kastrevec (23.)