Ižakovčan na predobravnavnem naroku ni priznal ropa pošte predlanskega novembra v Veržeju

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti se je pred dnevi pričelo sojenje Ižakovčanu, ki je osumljen ropa poštne poslovalnice v Veržeju predlanskega novembra. Na predobravnavnem naroku slednji očitanega mu kaznivega dejanja ni priznal.
Policija je proti koncu decembra 2019 prijela storilca poštnih ropov v Veržeju in Trnovski vasi. Ropar je sedaj 34-letnik iz Ižakovcev, Občina Beltinci, ki je bil v preteklosti že večkrat obsojen za različna kazniva dejanja. Po takratnih informacijah policije gre za odvisnika od prepovedanih drog, ki je denar potreboval za nakup drog. Omenjeni vpletenost v ropa poštnih poslovalnic v Veržeju in Trnovski vasi ne priznava, a so dokazi proti mladeniču trdni. Posnele so ga nadzorne kamere, opisali so ga nekateri občani, tudi osebni avtomobil s katerim je pobegnil. Dodatno težo pričanjem so dodala še oblačila ter njegov DNK. Zgodile so se hišne preiskave, s katerimi so pri osumljenem policisti našli več predmetov. A kot rečeno, 34-letnik vpletenost v ropa zanika. Policisti so našli vse, razen pištole, v kateri očitno Ižakovčan vidi rešilno bilko.

Pred nekaj dnevi se je na Okrožnem sodišču v Murski Soboti odvil predobravnavni narok, na katerem pa obtoženec svoje vloge pri ropu Poštne poslovalnice v Veržeju ni priznal. Obtožen je, da je v poslovalnico pošte stopil zamaskiran in oborožen s pištolo. Odnesel je 6800 evrov gotovine. Izmakniti se je uspel več policijskim blokadam, a iz plena ni ostalo praktično nič, saj se je sprožil varnostni mehanizem, ki je bankovce pobarval in torej uničil. Denar je odvrgel na bližnjem pokopališču. Začetek sojenja je preložen za nedoločen čas, 43-letnik pa zahteva, da se iz spisa izločijo nekateri dokazi. Na ptujskem sodišču je slednji sicer decembra lani zaradi ropa v Trnovski vasi bil obsojen na tri leta in devet mesecev zapora, zato so ga na sodišče v Mursko Soboto pripeljali iz priporne celice mariborskega zapora.