Iz odranskega Carthaga odpeljal že 30.000 avtodom

Februarja 2017 smo poročali, da je iz odranskega Carthaga zapeljal petnajsttisoči avtodom, danes pa lahko sporočimo, da se je ta številka v minulih dneh podvojila! Proizvajalec avtodomov višjega cenovnega razreda Carthago iz Odrancev je torej v teh dneh iz proizvodne linije zapeljal tridesettisoče vozilo.
V podjetju Carthago iz Odrancev, ki pri nas posluje že skorajda dvanajst let, so v minulih dneh naredil tridesettisoče vozilo. V Cartagu iz Odrancev izdelujejo integrirane in delno integrirane avtodome. Podjetje je izvozno usmerjeno in trenutno zaposluje nekaj čez 700 ljudi, leta 2015 pa so svoje proizvodne zmogljivosti prvič povečali za kar 4.000 kvadratnih metrov. Razširili so se tudi leto kasnej. Jubilejni naziv tridesettisočega vozila pripada modelu Carthago chic c-line 4.9 na podvozju Mercedes-Benz Sprinterja, vozilo pa je bilo narejeno za kupca v Nemčiji.

Spomnimo: Svoje temelje je podjetje postavilo na travniku prekmurske ravnice in se tudi uspešno razširilo. Leta 2018 je podjetje zabeležilo 13 odstotno rast glede na leto poprej, ta poslovni uspeh pa je, kot so dejali, odraz kakovostnih produktov podjetja. Po besedah vodje proizvodnje, Viktorja Zimmermanna, so “poleg odličnega produkta odločilni dejavnik uspeha zaposleni, katerih število še vedno narašča.” V modelnem letu 2020 so sicer prenove bili deležni vsi produkti podjetja, največ novitet pa so bili deležni modeli Carthago c-compactline in Malibu Van.

Podjetje Carthago Reisemobil GmbH je pred 40 leti ustanovil Karl-Heinz Schuler v Ravensburgu v Nemčiji. Še zmeraj lastniško vodeno podjetje je danes vodilni evropski proizvajalec prestižnih avtodomov znamk Carthago in Malibu. “Obrat v Odrancih smo leta 2008, ob začetku finančne krize, postavili na zelenem travniku. Pogum se je za vse udeležene obrestoval: To je bil odločilni korak za razvoj Carthaga, kajti v Odrancih smo ustvarili pogoje za nadaljnjo rast. K temu uspehu je pripomogel tudi naš obrat z angažiranim delom vseh zaposlenih.”