Ignac Rajh iz Gostilne Rajh prejemnik Zlatega ključa

Gostilna Rajh je prav gotovo največje kulinarično svetišče v najbolj severovzhodnem delu Slovenije, v Prekmurju. Dosledno razvija okusno in inovativno kuhinjo, temelječo izrazito na bogati prehranski dediščini te slovenske pokrajine. Ignac Rajh iz Gostilne Rajh je včeraj v roke prejel Zlati ključ, najvišje zbornično priznanje.
Najvišje priznanje Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), Zlati ključ, je včeraj romal v roke Ignaca Rajha iz Gostilne rajh, ki se nahaja v Bakovcih pri Murski Soboti. Visoko priznanje je Rajhu včeraj izročil predsednik OZS Branko Meh na lokaciji v Bakovcih. Gostilno Rajh vodi že peta generacija in še vedno veljajo za sinonim kakovosti in tradicije. Za svojo odličnost so prejeli tudi Michelinovo priznanje Bib Gourmand. “Čestitke in pohvale Ignac Rajh in glavni kuhar Leon Pintarič za izjemno kulinarično in poslovno zgodbo, ki jo pišete,” so zapisali pri OZS. Ob podelitvi visokega priznanja so bili prisotni tudi direktor OZS Danijel Lamperger, predsednik sekcije za gostinstvo in turizem Blaž Cvar ter predsednik Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) Drago Delalut.

Časi se spreminjajo. Toda pri družini Rajh se trudijo, da ste vi še vedno tako dobrodošli in tako zadovoljni kot v časih dedka in babice v stari Rajhovi gostilni na vasi! In četudi se spreminja tudi gostilna Rajh, ostaja ves čas po svoje enaka – kot v časih dedka in babice. Rajhova gostilna, ki se je začela v majhni trgovini, ko sta se Ignac in Karolina v njej odločila točiti tudi jabolčnik. Potem sta dedek Geza in babica Marija začela z ocvrtimi piščanci, slavonskimi ribami, preprostimi enolončnicami, prekmurskimi pogačami in domačim kruhom. Sendvič z domačo salamo je takrat bil Rajhova specialiteta, tako kot je danes za dobrodošlico Rajhova slanina z domačim ajdovim kruhom, na katerem je račja pašteta.