Hotiza krepko premagala Črenšovce

V dvodnevnem programu so igralci tretjeligaša iz Hotize gostili prvaka 1. MNL Lendava, Črenšovce in ga ugnali z gladkih 4:0. Izid bi lahko bil še višji, saj so napadalci iz Hotize zapravili nekaj zglednih priložnosti za še kakšen zadetek več.

Gosti iz Črenšovcev na Hotizi niso ravno blesteli, saj so si v celotnem srečanju priigrali le nekaj pol-priložnosti, med tem ko so Hotižani, ki se nahajajo ligo višje, na minulo sončno nedeljo svoje delo opravili z odliko. Pri domačih se je posebno dobro odrezal Biro, ki je ves čas srečanja bil nerešljiva uganka gostov in jim povzročil kar nekaj sivih las.

Na omenjenem srečanju so prvi zapretili domači že v peti minuti in za tem še v deseti. Prvi zadetek je padel v 23. minuti in je delo hitronogega Zelka, ki je nesebično podal žogo pred vrata do Skoliberja, ki je zatresel nebranjeno mrežo gostov iz dobrih petih metrov. Prav Zelko je bil avtor zadetka za 2:0 in sicer v 31. minuti, po grobi napaki gostujoče obrambe, ko je mrežo zatresel z nizkim strelom z roba kazenskega prostora. Sledila je še priložnost Imreta v 40. minuti, ki pa kljub bližini vrat sadov ni obrodila.

V nadaljevanju so gostje močno popustili in prepustili sredino igrišča gostiteljem. V 49. in 51. minuti beležimo kar dve lepi priložnosti Horvatinčiča, slabih petnajst minut kasneje pa je proti vratom gostov močno sprožil Kepe. Na 3:0 je izid povišal hitri Biro, ki je predložek Skoliberja z desne strani na drugo stativo realiziral z glavo. Končni izid srečanja, 4:0, je postavil Boroš, ki je v nadaljevanju vstopil z močnim nizkim strelom v daljnji desni kot po podaji Bira.

Hotižani so se med drugim v soboto odpravili na srečanje proti Kobilju in tam zmagali z rezultatom 2:8. Strelci: – Horvatinovič Josip 3x, Biro Nikolaj 2x, Skoliber Robero 2x in Gerenčer Borut.

Hotiza – Črenšovci 4:0 (2:0)