Hotela Elizabete niso prodali niti s 40-odstotnim popustom

Hotel Elizabeto v lasti Ivana Pavolva, neuspešno prodajajo že več let. Hotel je sicer trenutno odprt, saj stečajna upraviteljica podjetja, ki ima v lasti hotel, slednjega daje v najem, a kaj kmalu bi se lahko zgodilo, da se bo hotel znova zaprl.
Nad hotelom Elizabeta se znova zgrinjajo temni oblaki. Pravzaprav gre za hotel, ki nikoli ni zaživel in tudi zasijal v vsej svoji moči, saj nekako ne najde blišča iz časov svojega prvega delovanja. Štirizvezdični hotel Elizabeta je v minulih dneh bil znova na prodaj zaradi dolga lastnika Ivana Pavlova, a prodaja tudi po 40-odstotkov nižji ceni, ni bila uspešna. Na dražbo se namreč ni prijavil nihče.

V lasti ga ima že drugo podjetje, registrirano na istem naslovu

Hotel Elizabeto je decembra 2009 od Term 3000 kupil Ivan Pavlov iz Zgornje Polskave, ki je v tem trenutku še lastnik objekta. Hotel je v letih do danes med drugim menjal več najemnikov. V tem trenutku ga ima v najemu podjetje Biovolt d.o.o., registrirano v Mariboru, na Valvasorjevi ulici 4, pa tudi prejšnje podjetje LAS d.o.o., je bilo registrirano prav na tem naslovu. Podjetje je v lanskem letu ustvarilo 196 tisoč evrov prihodkov.

Stečajna upraviteljica Janja Žejn je že objavila nov datum dražbe. Potekala bo 26. septembra, nova izklicna cena pa bo deset odstotkov nižja kot na zadnji dražbi. Znašala bo 648 tisoč evrov. “Odločitev o drugačnem načinu prodaje kot na dražbi z zviševanjem cene za zdaj še ni sprejeta,” Žejnova odgovarja na vprašanje, ali razmišljajo tudi o drugačnem načinu prodaje.

Bi lahko hotel znova postal hotel duhov?

Po naših neuradnih podatkih želi banka upnica zvišati najemnino trenutni najemnici hotela, a se ta naj s tem ne bi strinjala. Slednja je sicer že povedala, da v kolikor se bo najemnina zvišala, to naj bi se zgodilo s prvim oktobrom, bo hotel postal prazen.