Hišne preiskave v murskosoboški splošni bolnišnici

Včeraj zjutraj so na vrata murskosoboške splošne bolnišnice v Rakičanu potrkali kriminalisti. Ti so opravili hišne preiskave v povezavi z izplačili nadomestil za neporabljen dopust. Gre za edinstven primer v slovenskem zdravstvu, saj druge bolnišnice tovrstnih nadomestil ne poznajo.
“Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) danes opravljajo hišne preiskave v poslovnih in drugih prostorih na območju PUMS z namenom utemeljevanja suma storitve več kaznivih dejanj  zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 257. členu Kazenskega zakonika, s katerimi je bila večjemu številu oseb v letih 2015 in 2016 pridobljena protipravna nepremoženjska in premoženjska korist v skupnem znesku 20.398,79 evrov,” je za medije včeraj sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Kriminalisti so opravljali hišne preiskave v Splošni bolnišnici Murska Sobota, in sicer v povezavi z izplačili nadomestil za neporabljen dopust. Gre za edinstven primer v slovenskem zdravstvu, saj druge bolnišnice tovrstnih nadomestil ne poznajo. V dveh letih so v Splošni bolnišnici Murska Sobota zaposlenim izplačali za 21.564 evrov nadomestila za neporabljen dopust. Šlo naj bi za zaključek leto dni trajajoče policijske preiskave v zvezi z izplačili nadomestil za neporabljen dopust.

V SBMS so, kot so v Vestniku razkrili že maja lani, v letih 2015 in 2016 direktorju Bojanu Korošcu in še 24 zaposlenim izplačali nadomestila za neporabljen dopust iz let 2014 in 2015. Za bolj podrobno primerjavo: v SBMS, kjer je 1045 zaposlenih, so v dveh letih izplačali za 21.564 evrov nadomestila za neporabljen letni dopust, v UKC Ljubljana, kjer je 7.800 zaposlenih, pa je bil ta znesek 13.864 evrov bruto. V ljubljanskem kliničnem centru so nadomestilo izplačali nekdanjim zaposlenim, ki so se upokojili, kot to določa 164. člen zakona o delovnih razmerjih, v soboški bolnišnici pa direktorju Korošcu in osebju, ki je v bolnišnici še vedno redno zaposleno.