Hišne preiskave tudi na območju Pomurja

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so danes zjutraj skupaj s policisti in kriminalisti večih policijskih uprav začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Murska Sobota.
Na podlagi odredb sodišča kriminalisti in policisti opravljajo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na 17 različnih naslovih po vsej Sloveniji. Pri preiskavah iščejo dokaze, s katerimi bodo utemeljili storitev večih kaznivih dejanj davčne zatajitve in pranja denarja na škodo proračuna Republike Slovenije. Protipravna premoženjska korist ki je ob tem nastala presega 3 milijone evrov.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, poteka zoper 16 osumljencev. Danes je bilo pridržanih 14 osumljencev, trenutno jih je pridržanih še 10, je pojasnil Robert Munda iz PU Maribor.

Pri današnjih aktivnostih sodeluje 64 kriminalistov in policistov iz policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Murska Sobota.

Še več podrobnosti bodo policisti predstavili na četrtkovi novinarski konferenci.