Helena Zver ostaja pomočnica generalnega direktorja RTV Slovenija za madžarski program

Na minulem zasedanju programskega odbora RTV Slovenija, studia madžarskih televizijskih in radijskih programov Lendava, je bila Helena Zver znova izvoljena za pomočnico generalnega direktorja RTV Slovenija za madžarski program. Preko videokonference sta bila na seji prisotna še Igor Kadunc, generalni direktor RTV Slovenija in Ilinka Todorovski, varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija.
Heleno Zver je sedemčlanski programski odbor soglasno (znova) izvolil na podlagi podanega predloga. Zverovo so med drugim podprli tudi zaposleni na radiu in televiziji v Lendavi. Kot je za Pomurski madžarski radio povedala Zverova, želi v svojem novem mandatu kot že prej, svojo pozornost nameniti urednikovanju, in doda, da se tematska zgradba oddaj na radiu in televiziji ne bo spreminjala. Kot je še dodala, želi vse zaposlene usmeriti k skupnemu cilju, saj je “medsebojno sodelovanje zaposlenih pomembna iztočnica za doseganje zadanih ciljev.”

Zverova je po vnovični izvolitvi izrazila veselje in se zahvalila za zaupanje. “Vem, da so pred mano nova zahtevna štiri leta, a kljub temu da smo majhna televizija in radio, svojim gledalcem in poslušalcem zagotavljamo enako kot matična RTV Slovenija svojim.” Kot še pravi Zverova, si bo tudi v nadaljevanju svojega dela prizadevala za sodelovanje z manjšinsko narodno skupnostjo in narodnostnim poslancem in kot pravi, mora vsak prispevat košček kamna za izgradnjo skupnega mozaika. “Ko bo ta mozaik celota, bodo nanj lahko ponosni poleg zaposlenih, tudi gledalci in poslušalci.”

Helena Zver je med drugim omenila pomembnost novih sodelavcev, ki jih je potrebno “pripeljati” na enako raven kot tiste, ki bodo svoje delo pri njih tako ali drugače zaključili.

Programski odbor je med drugim dobil tudi dve novi članici, Jožico Sapač, ki je nadomestila Zsuzsanno Kovač in Zsuzsanno Bači, ki je nadomestila Ferenca Horvátha. Med drugim velja omeniti še, da so oddaje Hidak – Mostovi od 15. marca letos v visoki ločljivosti (HD) in da je televizijski studio pred kratkim pričel delovati s povsem novo opremo v režiji.