Gre Nafta 1903 jutri po tretjo zaporedno zmago?

Na lendavskem športnem parku bo jutri ob 15.00 uri na sporedu srečanje 12. kroga druge državne nogometne lige med domačo ekipo in ekipo iz Veržeja. Ekipi se bosta tokrat pomerili prvič, Nafti 1903 pa bi precej prijala še tretja zaporedna zmaga.
Jutrišnji dan je na lendavski zelenici rezerviran za pomursko-prleški derbi. Od 15.00 ure naprej bosta namreč pod lendavskimi griči svoje moči merili ekipi Nafte 1903 in Veržeja. Obe ekipi si seveda želita treh točk. Nafti 1903 bi zmaga bila tretja zaporedna, a če zmaga nasprotnik, pa bi to bil obliž na rano po porazu proti Rogaški na domačem terenu. A Veržejčanom bo težko, saj Nafta 1903 doma praviloma srečanj ne izgublja.

Veržejčani se trenutno nahajajo na 14. mestu drugoligaške razpredelnice s sedmimi doseženimi točkami, med tem, ko je lendavska enajsterica peta, s točko manj od četrtouvrščenih Dekanov. Ekipi jutri ne bosta nastopili v popolni postavi. Za Nafto 1903 ne bo imel pravice nastopiti Marko Malešević zaradi bere rumenih karonov, prav zaradi enakega razloga pa bo nasprotnik ob dva igralca in sicer ob Matica Ficka in Marka Maučeca.

Ali bi se Nafta 1903 po jutrišnjem srečanju lahko zavihtela na 4. mesto bosta seveda odločili dve srečanji. Kot že rečeno, bo prvo odločilno srečanje med Lendavčani in Veržejčani. To srečanje bi modro-beli morali dobiti in s tem “skasirati” tri nove točke, naslednje odločilno srečanje pa se bo odvilo med tretje- in četrtouvrščeno ekipo, med Radomljani in ekipo iz Dekanov prihajajočo nedeljo.