Gradbeni odpadki razburjajo Beltinčane

Med prebivalci Beltincev je pred dnevi završalo, ker naj bi odpadke, nastale pri rušenju nekdanje murskosoboške kirurgije zakopali pri njih. Močno razburjeni so tudi okoljevarstveniki, saj naj bi to izvajali na občinskem zemljišču med polji.
Poslopja stare kirurgije v Murski Soboti ni več. Na njenem mestu bo zgrajena sodobna poslovna stavba, gradbeni odpadki, ki jih seveda sedaj tam ni več, pa burijo duhove v ne daleč stran oddaljenih Beltincih. Kot je znano, gradbeni odpad odvažajo v beltinsko obrtno cono, kjer naj bi v kratkem zrasel center za predelavo gradbenih odpadkov. Mnogi prebivalci so prepričani, da gre za nedopusten poseg v okolje, nekateri pravijo, da se gradbeni odpad zakopava na črno, a je lastnik podjetja Gradbeništvo Korošak d.o.o. iz Ižakovcev, Miran Korošak, to zanikal.

Kot je ta dejal, gre le za ruševine, v katerih ni bilo nobenih nevarnih odpadkov in dodal, da imajo tako za odvoz kakor tudi za mletje tega materiala v Beltincih vsa potrebna dovoljenja. Morebitne tujke med opeko in ometom ločijo, zmleti material pa se uporabi za obnovo gozdnih cest in za prodajo. Korošak je hkrati zanikal navedbe, da naj bi grobi material kar zakopali in dodal, da je kraj najprej obiskala občinska inšpekcija za tem pa je stanje pregledala in fotografirala še republiška inšpekcija. Kot smo izvedeli, inšpekcijski postopek še traja, njegovi izsledki pa bodo znani po zaključku slednjega.

Podjetje Gradbeništvo Korošak je sicer svojo dejavnost opravljalo v sosednjem Dokležovju, mnogi pa so bili prepričani, da je s tem kazil izgled kraja. V Beltincih bo njegova dejavnost bolj skrita očem javnosti, zato so mu na Beltinski Občini dali stavbno pravico. Župan Marko Virag je prepričan, da je ta zgodba, kar se tiče umestitve bistveno boljša, kot pa v središču Dokležovja.