Grabant za sedmo zaporedno zmago Nafte 1903, modro-beli vlak gre naprej

Nogometaši Nafte 1903 so včeraj popoldan vknjižili še sedmo zaporedno zmago. Odločilen je tokrat bil Grabant Bence, ki je okroglo usnje za 0:1 v gol poslal v 68. minuti in s tem postavil tudi končni rezultat srečanja.
Zadnji krog prve polovice prvenstva je na srečanju med Primorci in Pomurci pripadel Nafti 1903. Nafta 1903 se je iz Dekanov vrnila bogatejša za tri točke, z včerajšnjo zmago pa je domačim prizadejala prvi poraz na domačem terenu. Čez celotno srečanje so pobudo za žogo imeli Lendavčani, prisotnih 250 ljubiteljev nogometa pa v prvem delu ni videlo zadetkov.

Franc Fridl je seveda z igro svojih varovancev bil vidno zadovoljen, saj so ti v drugem polčasu vodili enako, če ne celo boljšo igro kot v prvem polčasu. To se jim je seveda obrestovalo, saj je Bence Grabant bil tisti, ki je bil še najbolj odgovoren za celoten naslednji potek srečanja. Za vodstvo z 0:1 je zadel v 68. minuti, in s tem postavil rezultat srečanja.

Omenjeni zadetek je bil Grabantov drugi v sezoni, gostom pa je prizadejal tretji poraz v sezoni, kar jih je utrdilo na petem mestu prvenstvene lestvice. Nafta 1903 je z včerajšnjo zmago, ki je bila sedma zapored, še bolj utrjena na drugem mestu. V prihajajočem srečanju bodo se modro beli v gosteh pomerili proti Roletku iz Doba in s tem naskakovali osmo zaporedno zmago.

Jadran Dekani – Nafta 1903 0:1 (0:0)

68. min: Bence Grabant 0:1