Gostovanje Rogaške, navijaški spopad in zmaga Nafte 1903

Nafta 1903 je minuli vikend, v devetem krogu 2. državne nogometne lige, premagala ekipo iz Rogaške. Pod Lendavskimi Goricami so modro-beli nadigrali najslabšo ekipo prvenstva, kar se jim bo vsekakor obrestovalo pri borbah za višje mesto na prvenstveni tabeli.
Lendavska Nafta 1903 je minulo soboto na domačem terenu gostila ekipo iz Rogaške, ki je veljala in še vedno velja za najslabšo ekipo trenutne sezone. Gosti se namreč še vedno, po devetih krogih, nahajajo na samem dnu prvenstvene tabele z zgolj štirimi točkami, med tem, ko jih imajo modro-beli varno pospravljenih osemnajst, kar je “le” štiri točke manj od prvouvrščene ekipe iz Radomelj in tri točke manj od drugouvrščenega Kopra.

Še preden pa se je nogometno srečanje sploh pričelo, so že bili primorani posredovati policisti, saj so gostujoči navijači v neposredni bližini lendavskega športnega parka domače izzvali k spopadu in ga tudi precej neuspešno zaključili. “Okrog 16.00 je prišlo do kršitve javnega reda pred nogometnim stadionom v Lendavi. Ugotovljeno, da je prišlo do spora in pretepa med navijaškima skupinama dveh nogometnih klubov. O podrobnostih policisti še zbirajo obvestila,” so sporočili dan za tem iz PU Murska Sobota.

A če se je srečanje neuspešno pričelo za gostujoče navijače, se je prav tako neuspešno zaključilo za gostujočo enajsterico, varovance Damjana Romiha. Kar štirje zadetki so zaključili v mreži Lana Vunderle, med tem, ko je v vratih Florjana Raduhe žoga pristala le enkrat. Gostujoči vratar je prvič klonil v 17. minuti, ko ga je premagal Jaka Bizjak, dobrih deset minut pred odmorom je izid polčasa postavil Roland Paku. Bizjak je v prvi minuti nadaljevanja povišal domačo prednost, a so se gostje pet minut zatem približali po zaslugi Filipa Jauka. Piko na i domači zmagi je v izdihljajih tekme z zanimivim zadetkom postavil Gergö Bolla, katerega zadetek se vsekakor izplača še enkrat pogledati:

Video, foto: nknafta1903.si

“Zelo sem zadovoljen s prikazano igro moje ekipe. Predvsem v prvem polčasu smo igrali zelo kvaliteten nogomet. Ustvarili smo si veliko priložnosti, igrali smo ofenzivno, sestavljali smo kvalitetne napade ter zasluženo vodili po prvem polčasu. Nima nobene veze, da je Rogaška na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice, saj znajo igrati zelo dober nogomet. Zelo upam, da nam po tej zmagi uspe postaviti ponovno zmagovito serije, saj si to vsak želi. Prihodnji teden nas čakata dve zelo pomembni tekmi, zato pa je za nas sedaj najbolj pomemben kvaliteten počitek in regeneracija,” je za spletno stran Nafte 1903 dejal trener, Marian Sluka.

Nafta 1903 – Rogaška 4:1 (2:0)

Jaka Bizjak, 1:0, 17′
Roland Paku, 2:0, 34′
Jaka Bizjak, 3:0, 46′
Filip Jauk, 3:1, 51′
Gergő Bolla, 4:1, 90′