Gornji Petrovci: Med hišnima preiskavama zasegli domnevno drogo

Policisti iz Gornjih Petrovcev so na podlagi odredbe sodišča minuli torek skupaj z vodnikom službenega psa iz Enote vodnikov službenih psov Murska Sobota opravili dve hišni preiskavi, pri katerih so naletali na zajeten kupček domnevno konoplje ter preostalih “izdelkov” …
Na prvi hišni preiskavi so našli in zasegli 54 sadik rastline zelene barve velikosti 40 do 370 cm. Na drugi hišni preiskavi pa 21 sadik rastline zelene barve velikosti 30 do 140 cm, večje število steklenih kozarcev s posušeno rastlino zeleno rjave barve in različne mešanice, domnevno s produkti prepovedane droge konoplje (smole, masti itd.), več posušenih delcev rastlin prepovedane konoplje in smolo produkta konoplje v večjem številu injekcijskih brizg.

Po opravljeni analizi in pozitivnem rezultatu bo zoper oba osumljena podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/1. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju 1 do 10 let.